A mai naptól kezdve teljes és kifogástalan minőségű magyar fordítással is végigjátszhatjuk minden idők legjobb Harry Potter-játékát.

Sokan ledöbbenhettek, mikor kiderült, hogy hiába a Harry Potter könyvek világszintű népszerűsége, a Portkey Games fejlesztői és a Warner sem tervezi széleskörűen lokalizálni a Hogwarts Legacy-t, amibe így mindösszesen 14 nyelv felirata került. Ezzel szemben a könyvet 78 nyelvre fordították le, és bár valóban irreális elvárás lenne mindet követelni, de az olyan viszonylag olcsóbb piacokra, mint amilyen a magyar, azért mégiscsak illő lett volna.

Ezért hát a fordítói közösségeknek kellett összeszervezniük magukat, akik időt és energiát nem spórolva teljesen ingyen vették nyakukba a lokalizálás feladatát. Magyarországon ezt a munkát a NightVison Software csapata vállalta magára, ami a februári megjelenést követően szakadatlan dolgoztak a Hogwarts Legacy magyarításán. A magyar fordítók viszont a mai nap örömhírrel jelentkeztek:

ugyanis közel 100%-osan elkészültek a varázsvilág magyar nyelvre ültetésével, amit mától bárki teljesen ingyen letölthet.

A magyarítás 1.0-ás verziója a játék összes szövegét a könyvekhez méltó módon ülteti anyanyelvünkre – Reggeli Prófétástól, mindenestől. Ugyan a csapat megjegyzi, hogy a lektorálás még nem teljes, illetve a grafikai elemek fordításán még mindig dolgoznak, de a Hogwarst Legacy-t már az elejétől a végéig hiányérzet nélkül, teljesen magyar nyelven izgulhatjuk végig.

Sőt, a projekt olyan jól sült el, hogy a Magyarítások portál szerint a NightVison munkájára maga a Fumax kiadó is felfigyelt, amely a játékhoz kapcsolódó hivatalos könyv a játék fordítását fogja alapul venni. A Hogwarts Legacy magyarítását nem mellesleg Tompa Dezső vezette, és olyan nevek is nagy mértékben részt vettek az elkészültében, mint Frank Robin, aki a legjobb magyar ismeretterjesztő YouTube-csatornákat bemutató listánkon szereplő Ideológiák Tárházát is egyengeti.

A teljeskörű fordítást itt tudod teljesen ingyen letölteni – sajnos kizárólag PC-n, az alábbi videóban pedig bemutatják, hogy nagyjából mire is számíthatsz:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Megvan, ki nyerte a TheVR csatornán indult trailer-vágó versenyt

×