Embertelen pénzek mozognak a digitális tárgyak közelében.

A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még nem is sejtették, hogy micsoda lavinát indítottak el. A Steam raktárrendszerét segítségül hívva a játékosok nyithatnak, vehetnek, vagy épp cserélhetnek különféle fegyver, kés, kesztyű vagy épp ügynök skineket. Ezek értékét nagyrészt a közösség határozza meg, hiszen a nem annyira jól kinéző skineket vagy a kevesebbszer használt fegyvereken helyet kapó textúrákat egyértelműen olcsóbban szerezhetjük be.

Sokáig 500€ környékén volt a Steam piac felső limitje, 2017-ben pedig közel 2000 dollárra emelte ezt a Valve. Előfordulnak azonban így is olyan skinek, melyek értékéhez képest a 2000 dolláros maximálisan elkérhető összeg is eltörpül. Ezek eladását, cseréjét így mindenképpen külsős oldalon vagy egymás közötti megegyezésen alapulva kell véghez vinni.

Megtörtént a CS:GO második legnagyobb üzlete, 170 millió forintért cseréltek gazdát a tárgyak!

Mindkét skin úgynevezett „Case Hardened”, melyen a sárgás és kékes színek váltják egymást. Az átlagos példányok ezekből a Steam piacon megszabott árazáson mennek el, ám minél több kék felületet találunk rajtuk, annál több extrát kérhetünk el értük. A fenti két skin ezek közül is a TOP kategóriát képviseli, az AK-47-en pedig még 4 igazán ritka és méregdrága matrica is található. A Counter-Strike 2 bejelentése után szinte kilőttek az árak, így nem volt kérdéses, hogy 500 ezer dollárt is érhet a két tárgy. Hétvégén sikeresen le is zajlott az üzlet, 170 millió forintért kerültek át az új tulajdonosok raktárába az értékes skinek. Ha az ártendencia folytatódik, akkor befektetésnek sem volt utolsó ez a tranzakció.

Ilyen csak egyszer van egy életben:

Látnod kell: 1 lövés, 5 kill – Egyszer egy életben pillanat a CS:GO-ban

 

×