Egészen remek játékokba vethetjük bele magunkat a Steamen, méghozzá teljesen ingyen.

Mivel az Epic Games Store több mint 15 éves lépéshátrányban van a Steammel szemben, ezért kénytelenek mindenféle mézesmadzagot meglóbálni a játékosok orra előtt, ami az esetek túlnyomó többségében ingyen berámolható játékokat jelent. Az EGS-en így alakult ki az a (szerintem fenntarthatatlan) szokás, miszerint minden hét csütörtökjén délután 5 órakor mindig valami új ingyenesség várja az odatévedőket. Még a potyázókat is.

Ezzel szemben a Steamnek nem kell ilyen eszközökkel élnie, hiszen a 2000-es évek eleje óta a PC-s játékosok szépen hozzájuk szoktak. Persze alkalomadtán elő-előfodul, hogy ingyen is találunk valami finomságot, ezúttal pedig rögtön 5 egészen szórakoztató alkotásra ugorhatunk rá:

1. World of Mystery – egy minimalista stílusú nyomozós szerepjáték, amiben különféle paranormális, misztikus esetet kell megoldanunk. A játék április 12-én jelent meg a Steamen, és jelenleg 132 értékelés után kifejezetten pozitív az értékelése.

2. Tray Racers – egy egészen egyedi, és még annál is viccesebb versenyjáték, amiben egyetlen aprócska deszkával kell hatalmas akadályokon túljutnunk. A játékot egyébként a PHOGS! fejlesztői készítették, ami már önmagában garancia az önfeledt szórakozásra. (Kooperatív módban a legjobb!)

3. Bearskull – egy egyszerű, de annál sokkal szórakoztatóbb dungeon crawler, amiben egy aranyos, de kőkemény mackóval kell mindenféle rémséggel összebalhézni.

4. Towers Together – egy csapatmunkára épülő tower defense, megfűszerezve némi kártyagyűjtögetős mechanikával. A maximum négy játékos ugyanis egyedi kártyalapok alapján építheti meg a védelmet szolgáló tornyokat, helyezhet el csapdákat, esetleg süthet el varázslatokat, ezért nem csak a lehelyezések során, de a kártyák összeállításakor is nagyon fontos a kooperáció.

5. Caliber – ez talán az egyik legnagyobb új ingyenes megjelenés a Steamen. A Caliber egy csapat alapú TPS multiplayer akciójáték, amit PvE, PvP és PvPvE módokban is lehet nyomni. Azaz a csapattal egyedi küldetésekre mehetünk, akár más csapatok ellen is, miközben az AI irányította ellenségekre is ropogtatnunk kell. Gyors, taktikus akciók, változatos operátorok, és fegyverek garmadája várja a játékosokat, méghozzá teljesen ingyen.

Ezt is érdemes elolvasnod:

10 kultikus rajzfilmsorozat, amiből igazán zseniális videojáték lenne

 

×