A Facebookot és az Instagramot is birtokló Meta nagyon szeretné, ha a WhatsApp megőrizné vezető helyét a biztonságos chat appok között.

Az alkalmazásnak eddig is meglehetősen jó híre volt abból a szempontból, hogy komolyan őrzi a felhasználók adatait, de most további három olyan megoldás bevezetésére készül, amelyekkel tovább fokozhatja a biztonságot. A HVG emlékeztet: amellett, hogy a végpontok közötti titkosítással óvja a csevegések hozzáférhetőségét, a WhatsApp jó ideje készül arra is, hogy a userek manuálisan lelakatolhassanak akár egy-egy beszélgetést is.

Forrás: Freepik

A Meta végre rájöhetett: a világ a felé halad, hogy mindegy lesz a csilivili, az effekt, vagy akár a csevegőbe illesztett játék is ahhoz képest, hogy a chat alkalmazás mennyire biztonságos. Mivel van egy olyan applikáció a birtokában, ami kifejezetten erről híres, a héten további intézkedéseket jelentett be a titkosítás erősítésére a WhatsAppon.

1., Fiókvédelem

Ez az újdonság akkor jön majd jól, hogy a WhatsAppot költöztetjük egyik készülékről a másikra, hiszen duplán ellenőrzi, hogy ezt a műveletet a jogosult felhasználó akarja-e végrehajtani, vagy valaki más, akitől óvni kell a tartalmakat. Ha illetéktelen személy akarja más eszközre áthúzni a profilunkat, pl. azért, hogy információt lopjon belőle, a WhatsApp riasztást küld.

2., Eszközellenőrzés

A fiókod hitelesítését támogató funkció lesz, annak elkerülésére, hogy a már mobilokra is egyre gyakrabban megjelenő kártékony szoftverek átvegyék az irányítást a WhatsApp-fiókod felett, majd kéretlen üzenetek szórására használják fel. Ez neked egyébként láthatatlan lesz: a háttérben fog futni és folyamatosan ellenőrzi, hogy valóban te küldöd-e a kimenő üzeneteket, vagy egy rosszindulatú bot.

3., Automatikus biztonsági kódok

Manuálisan bekapcsolható új funkció lesz, azzal a feladattal, hogy csekkolja: valós-e az a személy, akivel éppen chatelsz. Később automatikussá fog válni és a titkosítás menüben rögtön látni fogod, hogy az adott kapcsolat biztonságos-e.

Mindhárom újdonságot a következő néhány hónap során fogják bevezetni – addig is a WhatsApp fejlesztői javasolják a kétlépcsős hitelesítés és a végpontok közötti biztonsági mentés bekapcsolását.

Amúgy meg ne lógj folyton a chaten, ha nem muszáj:

Válaszolni kéne, de NEM bírsz? – Nem csak te küzdesz messenger-szorongással!

 

×