Úgy tűnik, hogy annyira bepörgött az Amazon Studios, hogy egy rakás régi franchise-t éleszt újjá filmek és sorozatok formájában.

Erősen úgy tűnik, hogy nem kell miért izgulnia azoknak, akik szeretik a régi, klasszikus filmeket, sorozatokat. Mivel a remake-ek, rebootok korszakát éljük, szinte minden feltámad, amiből régen sok pénzt lehetett csinálni. Persze vannak rajongók, akik szerint ezeknek a franchise-oknak sosem lesz már akkora sikere, mint régen, a stúdiók úgy gondolják: megéri befektetni.

Nos, ha lehet hinni a Deadline értesüléseinek, akkor MGM múlt évszázad során létrehozott film- és sorozatkatalógusa volt a fő mozgatórugója annak, hogy az Amazon 8,5 milliárd dollárért felvásárolta a nagy múltú hollywoodi stúdiót. Az Amazon Studios az MGM-hez köthető filmeket szépen kielemezte, és úgy gondolták, hogy egy tucatnyi film és sorozat alkalmas arra, hogy feldolgozzák. Ilyen a Robotzsaru, a Csillagkapu, a Doktor Szöszi, a Fame, a Barbershop, A hét mesterlövész, a Rózsaszín párduc és a Thomas Crown ügy.

A lap értesülései szerint több MGM franchise is visszatérhet a jövőben valamilyen formában, vagy film vagy sorozat formájában. Az Amazon Studios például már tárgyalásokat folytat a Doktor Szösziről, amiből folytatás és sorozat is készülhet. De hasonló terveik vannak a Csillagkapuval és a Robotzsaruval, utóbbiból elvileg a sorozat jön előbb.

A Robotzsaru sci-fi akció középpontjában Alex Murphy, egy detroiti rendőr kalandjai állnak, aki szolgálat közben halálosan megsebesül, majd egy hatalmas kiborggá alakítják, RoboCop néven. Az első filmet Peter Weller főszereplésével 1987-ben mutatták be. Két folytatás követte, a Robotzsaru 2. 1990-ben, a Robotzsaru 3. 1993-ban, majd jött a 2014-es Robotzsaru, az 1987-es film remake-je.

A Stargate sci-fi franchise, amiből film és sorozat is volt, 1994-ben indult egy Roland Emmerich által rendezett filmmel. Ezt követte még két film, a Csillagkapu: Az igazság ládája 2008-ban és a Csillagkapu: Continuum, szintén 2008-ban. A tévében a Csillagkapu sorozat az amerikai televíziózás történetének egyik leghosszabb ideig futó sci-fi sorozata volt. Ezt követte 2004-ben a Stargate Atlantis és 2009-ben a Stargate Universe, 2002-ben a Stargate Infinity című animációs sorozat és 2018-ban a Stargate Origins websorozat.

Úgy tűnik tehát, hogy az Amazon szeretne egy rakás régi ismert filmet és sorozatot újra a köztudatba hozni, a kérdés persze az, hogy milyen minőségben, illetve mennyire vagyunk még erre kíváncsiak. Egyébként nem az Amazon az egyetlen stúdió, ami hasonló terveket szövöget. A Warner nem is olyan rég jelentette be a Star Wars univerzum bővítését, de készül új Harry Potter sorozat is, ha nem lenne elég a remake-ekből és a rebootokból.

Meddig megy ez még?

Megvan, ki nyerte a TheVR csatornán indult trailer-vágó versenyt

 

×