A U.GG statisztikái szerint a Plat, vagy annál magasabb rangú játékokban az egyik legmagasabb győzelmi arányával rendelkezik.

Karthus a League of Legends egyik legrégebbi bajnoka, több mint egy évtizede apríthatunk vele a Riften. Mielőtt bekerült a dzsungelbe, Karthus megbízható választás volt a középső ösvényre. Ám most úgy tűnik, hogy másodvirágzását éli boton is, legalábbis a magas ELO-val megáldott rangokon egyre többször és egyre jobb győzelmi aránnyal bukkan fel.

A U.GG statisztikái szerint a Plat, vagy annál magasabb rangú játékokban Karthus a bot lane egyik legmagasabb győzelmi arányával rendelkezik. Ráadásul ezt nem csak az összes bot lane bajnok kategóriájában, hanem az összes bajnok közül teszi a 13.7-es ciklusban.

Bár Karthus 54 százalékos győzelmi aránya lenyűgöző, a minta hagy némi kívánnivalót maga után. Alig 18 000 játékot játszottak vele ezen a poszton, népszerűsége még elhalványul az olyan standard AD Carryk mellett, mint Jinx és Kai’sa, akik az első és második helyen állnak a Pick Rate tekintetében.

A U.GG szerint Irontól Challengerig Karthus rendelkezik a második legmagasabb győzelmi aránnyal a játékban, csak Seraphine tudja megelőzni. Ez azt jelenti, hogy a „Karthus bot” nem csak egy magas ELO-specifikus választás, ez a bajnok valójában tényleg stabil jelenleg.

Ezt olvastad már?

A videojátékok törtnetének 7 legvállalhatatlanabb, legtrágyább PC-s portja

 

×