Egy lelkes magyar gamer már 10 évesen elkezdte írni saját játékát, most megjelent hozzá egy rövid előzetes, így megnézheted, mit alkotott.

Még tavaly novemberben számoltunk be róla, hogy egy 14 éves magyar srác saját játékot készít, amihez most egy rövid előzetes is elkészült. Igen, mára már ott tartunk, hogy a programozás szinte mindennapos lesz a fiatalok körében, amivel persze nincs is semmi baj, sőt! Így is ki tudják fejezni magukat és fantasztikus dolgokat tudnak alkotni. Bár még korai szakaszban van, egy 14 éves magyar srác játéka téged is le fog nyűgözni. Különösen, ha hozzátesszük, hogy M4st3r2 10 évesen kezdte el készíteni ezt is lövöldözős játékot.

Íme a Warbyte: Operation Falcon előzetese és egy rövid interjú a készítővel.

 

 

Nem sokkal a játék első bemutatása után felvettük a kapcsolatot M4st3r2-vel, így fel tudtunk neki tenni néhány kérdést.

Mikor kezdtél el először játékokat fejleszteni?

Nagyjából 8-9 éves koromban kezdtem el játékokat fejleszteni. Jó ideje dolgozom ezen a játékon, amit több mint egy éve kezdtem el fejleszteni. Közben egyébként tartottam egy fél év szünetet. A játékot tavaly októberben kezdtem el komolyabban fejleszteni, eredetileg pedig Into The War volt a címe. Mivel a Steamen azonban már van ilyen játék, így átneveztem Warbytera.

Miért fejleszted a játékot, mi volt a célkitűzés?

A cél eleinte egy multiplayer FPS volt, amit mostanra sikerült elérnem. A sztorimódot későbbre halasztottam, mivel inkább az online érdekel. Azt hiszem, unokatestvérem mutatta nekem meg a Unity-t. Eleinte csak mapokat készítettem, de 2020-ban elkezdtem tanulni C#-ot Youtube videókból. Amit talán el szeretnék érni a játékkal, hogy legyen egy stabil játékosbázisa és persze élvezhető legyen.

Mióta vagy gamer? Mikor játszottál életedben először és mik a kedvenceid?

Kb. 4 évesen játszottam először mobiljátékokkal. Nagyon szeretem a Minecraftot, kb. az 1.8-al kezdtem. Kedvenceim még a Call of Duty, a Half Life és a Portal. De mostanában nagyon megszerettem a Hitmant is.

Milyen lenne az álomjátékod, amit te készítesz?

Az álomjátékom szerintem egy multiplayer FPS lenne, amitől nem vagyok olyan messze.

Szeretnél később is játékkészítéssel foglalkozni? Szerinted lehet ebben Magyarországon sikeresnek lenni?

Később is szeretnék a foglalkozni a játékfejlesztéssel. Magyarországon szerintem meg lehetne belőle élni, bár a 27%-os ÁFA nem kedvező.

Mit tudnál mondani azoknak, akik veled egyidősek és szeretnének játékot készíteni?

Kezdjenek bele minél előbb, és ne adják fel az elején! Az első játéka senkinek sem lesz az új COD.

Mit szólnak a barátaid, szüleid, hogy ezzel foglalkozol?

Haveroknak tetszik a játék, és a szüleim is támogatnak a játékfejlesztésben.

Miről szól a játék?

A játékban természetesen lövöldözni kell, egy háborúba csöppenünk. Jelenleg négy játékmód érhető el:

  • Deathmatch
  • FFA
  • Capture The Flag
  • Gun Game

Ezek jelenleg készen vannak, de a játék folyamatosan frissül. A történet egyébként aktuális lesz: 2022-ben járunk, amikor Oroszország éppen megtámadja Ukrajnát. Főhősünk, akit irányítunk egy 3 gyermekes apa, aki Kijevben él. Amikor fiát elfogják, egyedül kell bejutnia egy orosz katonai bázisra. Amikor meglövik, rátalál egy titkos magánhadsereg, a Warbyte. A készítő azonban jelenleg inkább a multiplayerre fókuszál.

A tervek szerint a játék hamarosan fent lesz Steamen is, ehhez azonban a játékosok és a közösség támogatása is kell. A játékot elérheted az itch.io oldalán, ahol támogatni is tudod a fiatal játékfejlesztőt, aki fantasztikus dolgot vitt véghez teljesen egyedül.

Természetesen igen meglepő, hogy valaki ilyen fiatalon ilyen összetett projektet visz, ráadásul ilyen komoly témát feszeget vele, mint az orosz-ukrán háború. A Reddit posztokból egyébként az is kiderült, hogy nincs egyedül a terveivel: több tizenéves felhasználó jelezte, hogy szintén foglalkozik szabadidejében játékfejlesztéssel.

M4st3r2-t játéka Unity alatt készül. Ha szívesen támogatnád vagy kipróbálnád a játékot, nyugodtan menj fel a itchi.io oldalra.

Ezt láttad már?

Így néznének ki a kedvenc szuperhőseink, ha az 1800-as években mentenék meg a világot

 

×