Hivatalosan is bejelentették, hogy Harry Potter sorozat készül a Maxnál, korábbi nevén az HBO Maxnál.A bejelentést több okból is ellentmondásosan fogadták.

Hivatalosan is bejelentették, hogy az HBO Maxra készül a Harry Potter sorozat, ami minden egyes évedben egy-egy könyv történtét dolgozza fel. Ahogy arra számítani lehet, a sorozatban új színészek tűnnek majd fel, és sokan remélik, hogy ezúttal valóban hűen adaptálják majd a könyveket. Az elmúlt években azonban az írónő, JK Rowling többször is támadások kereszttüzébe került, mert többször posztolt ellentmondásos, sokak szerint transzfób kijelentéseket, ami miatt az eredeti Harry Potter filmek szereplőgárdájának több tagja is elhatárolódott az írónőtől.

Ezért sok rajongó úgy döntött, hogy bojkottálja a nemrég megjelent Roxfort Legacy-t, és arra kérte a gamereket, hogy ne vegyék meg azt, ne támogassák az írónőt. A játék mégis nagy sikert aratott. Azok viszont, akiknek továbbra is ellenérzésük van,

a nemrég bejelentett Harry Potter sorozatot is szeretnék bojkottálni.

Íme a bejelentő előzetes:

 

Ahogy a hivatalos bejelentésből kiderül, JK Rowling lesz a sorozat producere, annak ellenére, hogy a Hogwarts Legacy játék elkészítésében nem volt aktív szerepe, csak profitál az eladásokból. A sorozat producerként értelemszerűen Rowling még többet keres majd, ugyanakkor így aktívabban alakíthatja a könyvek adaptálását.

Emiatt viszont sokan arra szólítják fel a varázsvilág rajongóit, hogy bojkottálják a sorozatot. A Twitter például blmaden azt írta:

„Nagyon remélem, hogy az emberek bojkottálják az HBO Maxot, amiért úgy döntöttek, hogy JK Rowling bigottságát finanszírozzák”.

ThetaSigma92 hozzátette:

„Mivel most már hivatalos, b**** meg WB Discovery. Továbbra is bojkottra fogok buzdítani másokat ellenük és JK Rowling ellen, valamint arra, hogy minden alkalommal szivárogtassanak ki minden infót a hülye sorozatról, amiért a transznemű embereket semmibe veszik.”

„Bojkottáld a transzfóbokat” – írta valaki kommentben.

Az HBO vezetőjét, Casey Bloys-t a Variety nemrég arról kérdezte, hogy aggódik-e a Rowling körüli hangulat miatt, és hogy ez hatással lesz-e a projektre, különösen, ha emiatt bizonyos sztárok utasítják el a sorozatot.

„Ez egy online beszélgetés, nagyon árnyalt és bonyolult, és nem olyasmi, amibe bele szeretnénk menni. Nyilvánvaló, hogy a Harry Potter történet hihetetlenül pozitív és inspiráló, a szeretetről és az önelfogadásról szól. Ez a mi prioritásunk”- mondta. A sorozatnak még nincs megjelenési dátuma.

Ezt láttad már?

Megszűnik az HBO Max, DE az új szolgáltatásra jön az új Agymenők és Harry Potter-sorozat

 

×