Majdnem egy teljes évtizeddel az Assassin’s Creed: Black Flag megjelenése után hivatalosan is bejelentették a folytatást, de nem úgy, ahogy gondolod.

Az Assassin’s Creed rajongók talán még emlékeznek rá, hogy a Black Flag folytatásáról még 2021-ben is szó volt, de már akkor lehetett tudni, hogy van a dologban egy csavar. Ez most is érvényes, de ne hagyd, hogy ez elriasszon. Ha nagyon szeretted a Black Flag történetét, akkor bizonyára ezt is szeretni fogod. Bár nem videojáték formában, de a helyzet az, hogy a történet folytatódik.

Az Assassin’s Creed: Forgotten Temple a Black Flag játékban szereplő Edward Kenway történetének folytatja – derül ki a sajtóközleményből. Edward célja, hogy megtalálja az Éden darabjait a délkelet-ázsiai tengerek partjainál. Bemutatkozik majd Edward koreai-amerikai leszármazottja is, akit Noának hívnak.

A csavar az, hogy ez nem egy videojáték lesz, hanem egy netes képregény, egy WEBTOON.

A Forgotten Temple tehát egy WEBTOON sorozatnak ígérkezik. A Ubisoft ettől függetlenül kitart amellett, hogy ez a szeretett játék folytatása. Összesen 150 részt tesznek közzé majd három évadon keresztül, az első hat epizód pedig április 24-én jelenik meg a WEBTOON weboldalán.

„Nagy örömmel jelentjük be az Assassin’s Creed képregény-sorozatot, köszönhetően a csodálatos együttműködésnek a WEBTOON-nal és a REDICE STUDIO-val” – mondta Julien Fabre, a Ubisoft egyik vezetője. „Keményen dolgoztunk a REDICE tehetséges munkatársaival, hogy elkészítsük ezt az eredeti Assassin’s Creed: Black Flag folytatást, és reméljük, hogy a rajongók és az új olvasók világszerte élvezni fogják.””

A Forgotten Temple történelmileg pontos lesz, és a játékokból ismert Animus gép is benne lesz. Bár folytatásról van szó, az új történet a jelek szerint „olyan olvasóknak is tetszeni fog, akik újak a franchise-ban”. Ennek ellenére igazán csalódott lehet az, aki inkább videojáték formájában várta volna a folytatást. Hát, ez van!

Ezt láttad már?

6 millió forintot is fizetnek, ha valaki hibát talál a ChatGPT-ben

 

×