Sok pénzt lehet keresni azzal, ha hibákat találunk a legnépszerűbb nyelvi modellre épülő AI chatbot rendszerében.

Az elmúlt néhány hónap során őrületes népszerűségre szert tevő ChatGPT fejlesztője, az OpenAI bejelentette a nagyobb tech vállalatoknál már működő hibavadász, azaz bug bounty nevű programját, amely keretében a hozzáértő felhasználók és szakemberek nem kevés summára tehetnek szert.

A program lényege tulajdonképpen a hibák felkutatása, majd jelentése a fejlesztőknek, hogy azok ki tudják őket gyomlálni, ezzel tökéletesítve a ChatGPT munkáját. A feltárt hibákat aztán súlyosságuk vagy fontosságuk szerint jutalmazzák, és nyilván nem fagyival vagy akciós kuponokkal.

A ChatGPT hibáiért az OpenAI 200 dollártól, vagyis 68.000 forinttól egészen 20.000 dollárig, körülbelül 6,8 millió forintig hajlandó bármennyit kifizetni.

A vállalat ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a ChatGPT-nek szánt különböző jailbreakeket vagy az olyan szöveges trükközéseket, melyekkel az AI saját szabályainak megkerülését próbálják elérni nem fogják jutalmazni. Ahogyan az sem számít náluk hibának, ha valaki téves tényeket tartalmazó szövegrészeket küld be nekik javításra.

Ehelyett a felhasználói adatvédelemmel és kiberbiztonsággal kapcsolatos problémákat várják, és ezeket is fogják díjazni. Ebbe pedig beletartoznak a harmadik félen vagy másutt, az interneten keresztül illetéktelenül kitett API-kulcsok, kiszivárgott adatok is.

Az OpenAI külön figyelmezteti a szakikat, hogy a meglelt hibákat semmiképp se publikálják sehol, azokat közvetlenül nekik jelentsék az erre szolgáló Bugcrowd-felületen keresztül. Ha érdekel a ChatGPT hibakereséses programja, akkor ugyanezen az oldalon további részleteket tudhatsz meg.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Egy férfi a ChatGPT segítségével nyert a LOTTÓN – Így csinálta, de tényleg működik?

 

×