Magyarországon valószínűleg csak kevesen fognak befizetni a Modern Warfare 2 és a Warzone legújabb fizetős tartalmára. De nincs is ezzel semmi gond.

Nem az én kosztom eldönteni, hogy ki mire költi a pénzét, az Activision pénztárcanyitogató próbálkozásait viszont már bővel lehet kritizálni. A Warzone-Modern Warfara ~ Call of Duty közösség például most a BlackCellre keresztel új prémium Battle Pass szint miatt horkant fel, ami még vethet sötét árnyékokat az egyébként roppant ígéretesnek tűnő Season 3-ra.

Az új szezon, mint tudvalevő április 12-én indul, és egy csomó olyan változtatást hoz mind az MW2-be, mind pedig a Warzone 2-be, amire a játékosok már oly régóta vágynak. Persze, ahogyan már megszokhattuk nem minden lesz rózsás, biztosan lesznek majd újabb hibák és bugok, de összességében dicsérérendő újításokat fogunk kapni. Kivéve talán a BlackCellt, amiért nem csak az ingyenes Warzone-t, hanem a fizetős Modern Warfare 2-t nyúzó játékosoknak is fizetniük kell.

A kiakadás tehát nem feltétlenül a Warzone irányából érkezett, bár onnan sem volna kevésbé indokolatlan. A BlackCell ugyanis egy olyan prémium battle pass szint, amiből egy csomó extra cuccot, elvileg összesen 12 skint lehet feloldva kiszedni. A gond csak az, hogy ezt az alap, szintén fizetős battle passon felül kínálják – szemben mondjuk az olyan megoldásokkal, mint amit a Fortnite-ban is láthatunk, ahol a BP-on túli prémium szajrékért nem kell külön fizetni, viszont olyan súlyos mennyiségű érmékért lehet feloldani, amit vagy irdatlan sok játékkal, vagy tier-vásárlással lehet kimaxolni.

Persze ott van még a Fortnite Crew előfizetés is, ami minden szezonban automatikus hozzáférést enged a BP-hez, plusz egy csomó más tartalmat is kínál, mint exkluzív skinek, tárgyak vagy levásárolható in-game valuta. Ezek a megoldások pedig tényleg nagyon jól működnek, és a játékosnak sincsen olyan érzése közben, hogy csak ki akarják zsebelni.

A Warzone-MW2 BlackCellje viszont nettó rablás, még akkor is, ha az Activision folyton-folyvást hangoztatja, hogy milyen nagy értéket lehet vele bezsebelni.

Egyrészt a játékbeli tartalmaknak pontosan annyi értéke van, amennyit ŐK megszabnak neki, tehát ez az érv nettó bullshit. Másrészt a tény, hogy a prémium szintért a közel 30.000 forintot már elköltő játékosoknak is perkálnia kell, egy kicsit bicskanyitogató tud lenni. Mert az ingyenes Warzone esetében még abszolút védhető, de a Modern Warfare 2-nél már nem.

Ja, és azt mondtam már, hogy mennyibe fog kerülni a BlackCell Battle Pass? Az árat egyelőre csak dollárban és fontban határozták meg, de bármelyikkel is számolunk,

az új prémium szintért körülbelül 10.500 forintot fognak elkérni szezononként. Bizony.

Mindenki döntse el magában, hogy ér-e ez a dolog ennyit, de megjegyzem, hogy ha még beleszámoljuk az alap BP árát, akkor már a 15.000 forintot nyaldossuk. Ez akkor lesz még pikánsabb, ha eszünkbe jut, hogy a Warzone-MW szezonjai kéthavonta váltakoznak, így hamar kijön, hogy mostantól bárki simán eltapsolhat 100.000 forintot is csak a battle passra egy évben.

Ezt is olvasd el:

A világ 11 legjobb játéksorozata, aminek még SOSEM volt rossz része

 

×