Mobilon és asztali verzióban, PC-n csevegve is elindíthatjuk egymás között a több mint egytucatnyi game-et, de ennél jóval több is lesz.

Hosszú ideig nélkülözni kellett az Instant Games funkciót a Messengerben, ahová 2017-ben kezdték el feltenni a játékokat, hogy aztán 2019-ben azzal a lendülettel le is vegyék. Most új formában tér vissza az Instant Games – osztotta meg blogbejegyzésben a Facebook Gaming, megjegyezve, hogy

videohívások közben is szórakoztathatjuk egymást a rendszerbe kerülő játékokkal.

A jelenlegi kínálat. Forrás: Facebook Gaming

A game-ek egyrészt elérhetők a PC-s asztali változaton, másrészt az iOS és Android rendszer alatt működő alkalmazásokban is. Fontos, hogy nem kell semmit telepítened: elég ha frissíted, vagy hagyod automatikusan frissülni a Messengert és onnantól rendelkezésedre állnak a játékok.

A kínálatban olyan címek vannak, mint az Exploding Kittens, a Mini Golf FRVR vagy a Words with Friends.

Ahhoz, hogy egymás ellen játszatok, kettő, vagy több ember szükséges, egy videohíváson belül. Ilyenkor belépsz a csoport módba, ráböksz a Play gombra és a Messenger fel is dobja a játéktárt, ahonnan választhattok. A lista jelenleg 14 címet tartalmaz, de a Facebook Gaming szeretné tovább bővíteni a kínálatot, ezért arra kéri a fejlesztőket, hogy ismerkedjenek a platformra kerülés lehetőségeivel.

A Meta cuccai közül sajnos nem csak az Instant Games meríti a telefonod:

Durván meríti a telefonod a Facebook és a Messenger? Alighanem direkt csinálják

 

×