Minden idők egyik legkirályabb zombis játékát lehet pár napig teljesen ingyen behúzni.

Épp csak véget ért az Epic Games Store tavaszváró gigamega akciója, de máris egy kihagyhatatlan ingyenességgel rabolná a játékosok drága szabadidejét. A Steam legnagyobb riválisa ugyanis úgy döntött, hogy április 6-tól kezdődően egészen április 13-ig bezárólag két remek játékot oszt ki azoknak, akik a digitális boltba tévednek – köztük is az egyik legkirályabb poszt-apokaliptikus zombis címet, amit valaha készítettek.

Már a címből pikkpakk kitalálható, hogy a Techland nem oly régi kasszikusáról, a Dying Lightról van szó. A csavar, hogy nem szimplán az alapjátékkal kacérkodnak, hanem az Enhanced Editionnal, ami amellett, hogy egy csomó extra játékmenetbeli újdonsággal fűszerezi meg az egyébként sem unalmas kalandot, az összes elsőéves kiegészítő tartalmat magába foglalja, természetesen a The Following című sztori DLC-vel egyetemben.

Valószínűleg keveseknek kell csak bemutatni a játékot, de azért gyorsan ide szúrnék egy kis kedvcsinálót. A Dying Light tulajdonképpen olyan, mint a Dead Island, csak amellett, hogy sokkal szebb annál, a főszereplő atletikus képességeinek hála oda és úgy parkourözhetünk, ahová csak akarunk. Még ennél is érdekesebb a napszakok váltakozása, hiszen annak függvényében árasztják el a városkát a különböző rémségek. Éjszaka például sokkal veszélyesebb kint szökdécsellni, mivel ilyenkor a legkeményebb, legvadabb és legdrabálisabb zombik vadásznak prédára.

A Dying Light egy teljesen új köntösbe öltöztette a zombis játékok műfaját, amiért ha rajong valaki, akkor nagyon nem érdemes kihagyni az Epic ajánlatát. Na meg persze azok is mindenképp tegyenek vele egy próbát, akik imádját a horror és/vagy akciójátékokat, a Dying Light ugyanis azok között is az egyik legjobb.

 

A másik már említett játék a viszonylag friss megjelenésű shapez, amiben egy geometriai formák automatizált gyártására szolgáló üzemet kell építeni. A cél minél tovább fejleszteni a gyártósorokat, amivel azonosan nehezednek a feladatok és a formák is, szóval a játék kifejezetten megdolgoztatja a szürkeállományt.

A shapezt – ahogyan a Dying Lightot – április 13-ig lehet az Epices játéktárakhoz adogatni, de nem kell aggódni, mert az ingyenesség lejárta után örökre ott is maradnak.

Az Epic mézesmadzagai mellett az Amazon ajándékairól sem érdemes lemaradni:

Akciófigyelő | 15 remek játékot osztogat ajándékba egész áprilisban az Amazon

 

×