Májustól új korszak köszönt be, nem sokan fognak örülni.

Az Apple kifejezetten az élen jár abban, hogy a régebbi készülékek tulajdonosait ne hagyja magára. Elég csak az iOS 16 támogatási listájára gondolnunk. Az operációs rendszer az iPhone 8 készülékeket is támogatja, mely idén már egy 6 éves konstrukció lesz. A fő iOS verziókon kívül pedig még a régebbi telefonokra is érkeznek néha biztonsági frissítések, így igazán nem érheti panasz a céget.

Úgy tűnik azonban, hogy a szolgáltatásokat tekintve meg kell húzniuk egy határt. A végletekig nem támogathatják a régebbi rendszereket, hiszen így nehézkessé válhat új funkciók implementálása, bevezetése. Ide sorolhatjuk az iCloudot, az App Store-t és az összes háttérszolgáltatást.

Úgy tűnik, hogy májustól több készülék is megszenvedheti ezt az átállást!

StellaFudge, a korábban már többször bizonyított szivárogtató Twitteren árulta el, hogy az Apple bizonyos verziók alatt lelövi a szolgáltatásait. Az alábbi (és az annál régebbi) rendszerek már nem lesznek támogatottak májustól:

  • iOS 11-11.2.6
  • macOS 10.13-10.13.3
  • watchOS 4-4.2.3
  • tvOS 11-11.2.6

Egyedül az iCloud maradhat valamennyire használható. Az Apple nagy eséllyel értesíti a régebbi OS-t futtató készülékeket az azonnali frissítés lehetőségéről. Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor a régi hardver miatt nem megoldható a váltás. Ebben az esetben bizony ideje elgondolkodnunk a régebbi iPad, Mac vagy iPhone lecserélésén, hiszen gyakorlatilag használhatatlanná válnak.

Érdemes kivárni? – Így alakulhat az SSD-k ára az elkövetkezendő hónapokban

 

×