Megvolt a sajtópremier, ahonnan kilépve azonnal elkezdtek tweetelni a filmes újságírók – a várakozásokhoz képest meglepő lelkesedéssel.

Nagyon sokan tartottak tőle, hogy generációk nosztalgiaélményét rombolja majd le a a The Super Mario Bros Movie, amit előre kikezdtek a rossznyelvek –

részben Chris Pratt szinkronja miatt, amit az előzetes alapján sokan utáltak.

A meghívásos vetítéseken jelenlévő kritikusok rendesen lecsitították ezeket a hangokat: gyakorlatilag csak pozitív visszajelzéseket kapott a film a Twitteren, ami jó előjel a széles körben ezen a héten debütáló családi mozi számára.

Forrás: Nintendo

A film zártkörű premierjére szombaton került sor Los Angelesben, és a jelenlévők közül néhányan meg is osztották véleményüket – írja a VGC:

Tim Gettys, a Kinda Funny munkatársa szerint „a Super Mario Bros Movie fantasztikus volt. Többször is megkönnyeztem a hype-ot. A zene a show sztárja. A Nintendo rajongók a megszállottjai lesznek. Nem vagyok benne biztos, hogy valaha a történelemben volt-e olyan film, amibe ennyi easter egget pakoltak. És jók is!”

Krysta Yang, a Nintendo hivatalos YouTube-műsorának, a Nintendo Minute-nek a korábbi társműsorvezetője hasonlóan lelkes volt:

„Most jöttünk ki a filmről, istenem, hihetetlen volt.”

Előbbi egykori kollégája, Kit Ellis hozzátette: „Hihetetlen szerelmes levél a Mario több évtizedes történetéhez. Ez egy olyan film, amit sokszor meg akarsz majd nézni, mert tele van apró utalással, és azt hiszem, mind lemaradtunk néhányról.”

Deondre Aviles filmrendező szerint a film „tökéletes: 10/10 pontot adok rá. A 2014-es Lego Movie óta nem éreztem így egyetlen rajzfilm kapcsán sem. Lenyűgöző animáció, és Brian Tyler zenéje nagyot szól.”

A filmkritikus Atom hírportál Twitter-fiókja szintén szerette. „Bájos kaland a Nintendo vízvezeték-szerelő duójával, tele vicces cameókkal, amelyek lemerítik a warp-csöveket. Ez nem csak egy újabb videojátékos film, ez az egyik legjobb családi film, és a méltó befejezés jól felvezeti a következő részek sorát.”

 

Azért akadt olyan is, akit nem sikerült lenyűgözni: a Gizmodo szórakoztatóipari riportere, Germain Lussier azt írta: „Nagyon szerettem volna szeretni, de nem tetszett. Néhány szolid jelenet megragadja a játék szellemét, de a többnyire ostoba, vérszegény cselekmény tele van rossz viccekkel és még rosszabb dalválasztásokkal. Remekül néz ki, de én inkább unatkoztam és bosszankodtam, mint szórakoztam.”

A mozikba április 6-án érkezik, a streamingre szerintünk eddig kell várnod:

Mikor érkezik a Super Mario Bros.: A film a Netflixre?

 

×