Egyszer biztosan, de nagyon valószínű, hogy nekünk magyaroknak is sokat kell még rá várni.

A 2023-as év egyik legjobban várt animációs filmje kétségkívül a Nintendo klasszikus videojáték-sorozatának adaptációja. A mozi április 6-án debütál a mozikban Magyarországon, és már most nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lett a film. A filmről mi is írunk majd egy alapos beszámolót. A film a Nintendo franchise kedvenc videojáték-karaktereit hozza el a nagyvászonra, persze csak animációs formában. Sokan vannak viszont, akik nem annyira mennének el ezért a moziba, és akiket talán már most az érdekel: mikor lesz látható a mozi streamingen?

Mikor kerülhet fel a Super Mario Bros.: A film a Netflixre?

 

Kezdjük talán azzal, hogy a legnagyobb előnyben az Egyesült Államokban élők vannak, ők ugyanis a WhatsOnNetflix szerint már idén, 2023 végén megkapják a filmet a szolgáltatásban.

A film egy, az Universallal kötött megállapodás részeként érkezik a Netflixre, amit még 2021 júliusában kötöttek. Ebben az szerepel, hogy az animációs filmek csak bizonyos idő eltelte után kerülhetnek fel a Netflixre. A film tehát a moziba kerülés után négy hónapig először a Peacock nevű amerikai streaming szolgáltatásba kerülhet fel, majd jön 10 hónapig a Netflix, végül további négy hónapig a Peacock kínálatában lesz elérhető.

Fontos tudni, hogy ez elsősorban az amerikai Netflixre vonatkozik, ám a megállapodás valószínűleg a többi régióra is érvényes. Hogy pontosan tehát mikor kapjuk meg a filmet, arra egy másik animációs film megjelenési periódusa adhat választ.

Így történt ez a Minyonok: Gru színre lép esetében:

  • Mozis bemutató: 2022. július 1.
  • Peacock megjelenés: 2022. szeptember 23.
  • Netflix megjelenés: 2023. január 30.

Alkalmazzuk tehát ezt az idővonalat a The Super Mario Bros. mozira. A film először a Peacock szolgáltatásban lesz elérhető, valószínűleg 2023 júniusában vagy júliusában. Ezután 2023 októbere és decembere között érkezik a Netflixre.

De akkor mit jelent ez a magyarok számára?

Az Illumination gyártásában készült filmeket egyes országok akkor kapják meg, mint az Egyesült Államok. Ilyen ország például Ausztrália, Belgium és Dél-Korea. Ha ebbe a kategóriába tartoznunk, akkor Magyarországon is 2023 végén kapjuk meg a filmet. Ez akár azt is jelentheti, hogy decemberig várni kell rá.

Az Egyesült Királyságban a Netflix viszont az Illumination filmeket az első mozibemutató után körülbelül két évvel, 6 hónapos időtartamra szokta megkapni. Ha így lesz, akkor 2025-ben érkezik az angol Netflixre. Ha Európa több részén is így lesz, akkor nekünk is még jó sokat kell várni rá.

Ez alapján tehát az a véleményünk, hogy a Netflix-megjelenésre várakozás helyett inkább üljetek be egy moziba, ha érdekel titeket a Super Mario mozi. Jövő hét csütörtöktől nézhető.

Ezt láttad már?

Mit látsz a videón? – Ez a valóság vajon, vagy egy Unreal Engine 5 demó?

 

×