A szokásos feltételeken túlnyúlva tervezi a pénzvisszatérítést a Steam, amit nem nagyon lehet mással indokolni, csak a gyenge minőséggel.

Sok baja van The Last of Us Part 1 remake-kel az internet népének, és jórészt igazuk is van – valószínűleg ez indokol egy nagyon szokatlan lépést:

az időkorlát nélküli pénzvisszatérítést.

A PC-s port heves támadások kereszttüzébe került, aminek következtében a Steam teljes visszatérítést ajánl a felhasználóknak, kérdés nélkül. Nem számít, hány órát játszottál vele, ha elégedetlen vagy, akkor jogosult vagy a visszatérítésre – állítja a Gaming Bible. A hír azután merült fel, hogy Steam játékosok özöne kezdett panaszkodni a TLOU 1. részének rossz teljesítményére: például grafikai problémákra és rendszeres összeomlásokra.

Csúnya szétesésekre panaszkodnak a gamerek. Forrás: Gaming Bible

A népszerű 2013-as játék remake-je, ami a Left Behind bővítményt is tartalmazza, 2022. szeptember 22-én jelent meg, azonban csak PlayStation 5-re volt elérhető, 2023 márciusáig. A múlt hónapban – több halasztás után- megjelent a PC-s port, amit a Naughty Dog arra hivatkozva taszigált arrébb a naptárban, hogy a lehető legjobb formában jelenjen meg.

Hát, nem jött össze.

A Steam játékosok az egyik legrosszabb PC-s portnak titulálták a TLOU Part 1-t. A legtöbb rajongó a VRAM hiányát nevezi meg fő bűnösként a gyenge teljesítményért: „8 GB VRAM nem elég, és ez okozza a fő problémákat” – írták többen is.

Kép forrása: The Last of Us

Normál esetben a Steam csak akkor ad visszatérítést, ha két óránál kevesebb játékidővel rendelkezel, és az elmúlt két hétben vásároltad a game-et (bár többen állítják, hogy ezen túl is lehet garanciával élni). A Reddit-felhasználó Turbostrider27 szerint úgy tűnik, hogy ezt a szokásos visszatérítési szabályzatot most feloldották. A PC Gaming subredditen közzétett bejegyzésében Turbostrider27 azt írja:

„Úgy tűnik, a Steam elfogadja a visszatérítést a The Last Of Us-ra, játékidőtől függetlenül”.

Míg azonban az állítások azt feltételezik, hogy a Steam felülbírálja a saját visszatérítési szabályzatát, mert a TLOU 1. része mennyire elromlott, mások szerint elég gyakori, hogy a szolgáltatás a megadott időkereten kívül is kínál visszatérítést.

Akárhogy is, a sokaktól érkezett negatív visszajelzés rossz hír a Naughty Dognak: a fejlesztő előtt még hosszú út áll, mire kiengeszteli a csalódott rajongókat a PC-s fiaskóért. Annyit már lenyilatkoztak, hogy aktívan vizsgálják a helyzetet, szóval terveznek további javító frissítéseket is ráereszteni a Steamen elérhető verzióra.

Ha már itt tartunk, ezt láttad már? Bennünk megfagyott a vér:

The Last of Us a valóságban? Először fertőzött meg embert egy növényi gomba

 

×