A CS:GO-ban nyitott ládák száma hihetetlen módon nőtt, mióta bejelentették a CS2-t.

Úgy tűnik, hogy miközben még a CS2 megjelenése előtt vagyunk, a CS:GO ismét virágkorát éli, köszönhetően a játék körüli óriási hype-nak. Sok profi játékos, aki korábban a Valorant miatt hagyta ott a játékot, most szép lassan visszatérni látszik. Ha ez nem lenne elég, az emberek hajlandók ismét pénzt ölni a CS:GO-ba, a statisztikák pedig brutálisak.

A játékosok csak 2023 márciusában 39,5 millió fegyverládát nyitottak, ami 17,9 millióval több, mint idén januárban.

A CS:GO Case Tracker szerint a játékosok 2023-ban eddig 88,8 millió ládát nyitottak ki, minden egyes kulcs értéke nagyjából 2,50 dollár (kb. 800 forint). Ez azt jelenti, hogy a Valve az idei év első három hónapjában becslések szerint 222 millió dollárt keresett a ládákból, amit forintban túl sok nulla lenne kiírni. Az idei március a tavalyi év minden hónapját felülmúlta, a 2022-es 26,2 milliós csúcsot 13,3 millió ládával verte meg.

Bár ez így is csillagászati összeg, ne feledjük, hogy a Valve százalékot kap a közösségi piactéren történt minden egyes eladásból. Ez egy drága kés-skin esetében is apró százalék ugyan, de párosítva a ládakulcsok bevételével: nem panaszkodhatnak. A Valve már most rengeteg bevételt könyvelhet el, és a Counter-Strike 2 hivatalosan még meg sem jelent.

Eközben persze a játékosbázis is folyamatosan növekszik, továbbra is rekordokat döntöget, szóval aki azt gondolta, hogy a CS:GO halott, nagyon téved. Sokan egyébként aggódtak amiatt, hogy a CS2 indulásával bezuhannak majd az árak. Persze a Valve mindenkit megnyugtatott, hogy a skineket át lehet vinni az új játékba is, így pörög a piac.

Azt persze nem lehet tudni, hogy a Valve mit kezd majd ezzel a hatalmas bevételi forrással.

Ezt láttad már?

Előzetes: sötét kalandnak ígérkezik a Titkos invázió – így tér vissza Nick Fury

 

×