Egyre közelebb a megjelenés.

Az Nvidia 2022 szeptemberében leplezte le legújabb generációját. Az ADA – RTX 40 széria jelenleg három modellel képviselteti magát a boltok polcain. Az RTX 4090, az RTX 4080 és az RTX 4070 Ti a magasabb kategóriát erősítik, sajnos árban is. A felhasználók nagy része inkább az alsóbb kategóriát célozná be, bár manapság az a szegmens sem az olcsó árcédulákról híres.

Az első, középkategóriába pozícionált kártya az RTX 4070 lehet, melyről már hónapok óta érkeznek pletykák. Korábban már felmerült egy potenciális április közepi megjelenés, melyet lassan már biztosra is vehetünk. A hétvégén kiszivároghatott a kártya teljes specifikációja és a pontos árcédula is.

Nézzük is, hogy mit tudhat majd az RTX 4070!

A fenti táblázatot ezúttal is a Videocardz csapatának köszönhetjük. Minden lényeges információt leolvashatunk az érkező újdonsággal kapcsolatban. Nézzük is ezeket szépen sorban:

  • A kártya maximális fogyasztása 200 watt körül alakul, GPU igényes játékok alatt átlagban 186 wattot kér majd magának
  • 12GB GDDR6X memóriával gazdálkodhat majd az RTX 4070
  • Nyers erejében valahol az RTX 3080 környékén lehet majd a kártya
  • A megjelenés várható ideje április 13-ára esik
  • Az Nvidia 599 dolláros árcédulával látta el az újdonságot, a hazai ár várhatóan 240-270 ezer forint körül alakulhat majd

A hivatalos bejelentésig érdemes óvatosan kezelni a fenti információkat, ám az utóbbi években nem igazán hibáznak a szivárogtatók.

Jól olvasod: 4,5 millió (!!!) forintra büntetnek egy nőt egy Facebook POSZT miatt

 

 

×