Több országban már évek óta működik

Az Apple külföldön évek óta forgalmazza a „Refurbished” iPhone, iPad és Mac készülékeit. Nem kell semmi varázslatra gondolnunk, ezek olyan készülékek, melyek nem teljesen újak, ám maga a cég újította fel őket. A készülékházat és az akkumulátort garantáltan cseréli az óriáscég, de természetesen minden hibás alkatrészt megjavítanak. Így gyakorlatilag egy jól működő, újnak kinéző iPhone-t vásárolhatunk meg, az eredeti árhoz képest jóval olcsóbban.

A Szifon.com csapata fedezte fel, hogy a hazai Apple Store applikációban is megjelent a „Minősített felújított termék” kategória. Ez arra utalhat, hogy hónapokon belül hazánkban is elstartolhat az Apple programja. Igazi win-win szituációról beszélhetünk.

Mi az, hogy felújított?

Erre a Szifon.com bejegyzése szintén közérthető választ adott: „Amikor valaki leadja a készülékét javításra és azt az Apple egy teljesen új készülékre cseréli ki neki, vagy pedig új készülék vásárlásánál kedvezményért cserébe visszaadja az Apple-nek, akkor az ilyen készülékeket a cég felújítja, és újból értékesíti.”

Külön kiemelendő, hogy mivel az Apple végzi a teljes folyamatot, így a jótállás sem marad el, illetve akár Apple Care+ is köthető a támogatott országokban. Felhasználói oldalról tehát olyan, mintha új telefont vásárolnánk, csak jóval olcsóbban. Mindeközben az Apple raktárában sem porosodnak a félhibás, de pillanatok alatt javítható készülékek, így tényleg mindkét fél profitálhat a vételből. Remélhetőleg tényleg nem kell sokat várnunk a hazai startra.

Jól olvasod: 4,5 millió (!!!) forintra büntetnek egy nőt egy Facebook POSZT miatt

 

 

×