A Windows 11 legújabb opcionális frissítése játszhatatlanná tette az RDR 2-t, és nem biztos, hogy tetszeni fog a Microsoft által javasolt megoldás.

Ha arra gondoltál mostanában, hogy játszanál egy kis Red Dead Redemption 2-t, és Windows 11-et használsz, akkor rossz hírünk van. Egyre többen panaszkodnak ugyanis arra, hogy a játék most játszhatatlan, egyszerűen nem lehet elindítani. Ennek oka a Windows 11 21H2-es frissítésében rejlik. A KB5023774 jelű legújabb javítás egy márciusi opcionális frissítés, ami azt jelenti, hogy még tesztelés alatt áll, tehát hibás lehet. És valóban, nyilvánvalóan van vele valami gond,

mivel a Red Dead Redemption 2 játékosok képtelenek elindítani a játékot.

A Rockstar Games Launcherben a ‘Play’ ikonra kattintva a Red Dead Redemption 2 bár elindulni látszik, ám aztán a Play gomb újra kattinthatóvá válik. Aztán semmi sem történik, ami valóban frusztráló lehet. A Microsoft és a Rockstar Games jelenleg vizsgálja a problémát, és feltehetően dolgozik azon, hogy megoldják.

A Microsoft azonban már felhívta a figyelmet egy megoldási lehetőségre. Azt kérik, hogy mindenki frissítsen a Windows 11 22H2-re. Ebben ugyanis nincs benne a KB5023774-es javítás, és így nincs probléma a Red Dead Redemption 2-vel sem.

Azok a felhasználók, akik ilyen sokáig kerülték a 22H2-es frissítést, valószínűleg okkal tették, és nem biztos, hogy egy játék miatt nagyobb változást akarnak a gépükön. Természetesen ez egy opcionális javítás, így a Windows 11 21H1 felhasználóknak nem kell letölteniük. Egyelőre legalábbis nem. Remélhetőleg a Microsoft hamarosan megoldja ezt a problémát.

Nem ez az egyetlen probléma egyébként a Windows 11 frissítésekkel. A közelmúltban egy frissítés például olyan gondot okozott, amitől lassultak az SSD-k. A „Moment 2” frissítésben található hiba ugyanis felére csökkenti egyes SSD-meghajtók olvasási sebességét, ami enyhén szólva is komoly teljesítménycsökkenést jelent. Ráadásul egyes felhasználóknál a frissítés telepítése is bugos, szóval nem is mindenki tud frissíteni. Vannak bajok.

Ezt láttad már?

Keanu Reeves szövege a John Wick 4-ben PONT ANNYI, mint EZ A rövid CIKK – Tényleg

 

×