A Nintendo exkluzív online eseményt szervezett a The Legend of Zelda sorozat folytatásának – maga a producer mutatott be 10 perc gameplayt.

A jókora halasztás után nemsokára tényleg érkező The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomból konkrét játékmenetet mutattak be kedden, a Nintendo csatornáján. Eiji Aonuma producer 10 csodálatos percet engedett látni az új játékból.

Forrás: Nintendo

A Hyrule földjén induló demonstráció néhány másodperc alatt világossá tette: ismét hatalmas terület vár felfedezésre, de ez a világ nagyon sok ponton különbözik az eddig látottaktól. A változtatásokat tételesen nem vette sorra a producer, inkább arra bíztatott mindenkit, hogy maga fedezze fel, ha eljön a megjelenés ideje. Csodás látványt nyújtanak viszont a lebegő szigetek, ahová rögtön el is jutunk, Link egyik képességét kihasználva:

a karakterünk képes visszaforgatni a kiválasztott objektumok mozgását,

így a Sky Islands-ről lezuhant sziklára pattanva rögtön felliftezik az égi területre. Aonuma a természetesen elképesztően gyönyörű szigetekről megjegyzi: többféleképpen is el lehet érni őket, de ennek felfedezését ugyancsak a játékosokra bízza.

Forrás: Nintendo

A videóban ezt követően bemutatnak új ellenségeket, valamint szerezhető és fejleszthető eszközöket (például különböző nyílhegyeket és pajzsokat), amelyekkel felvehetjük a harcot az ellenséggel szemben. Elég kreatív, hogy közelharchoz, vagy speciális terepen előre haladáshoz mennyiféle módon craftolhatunk tárgyakat, a fegyverektől a tutajon át a repülő hajóig.

A bemutató láttán összességében elmondhatjuk: erre megérte várni: a játék szemet gyönyörködtető, kreatív és ismét elég epikus kalandnak ígérkezik.

 

A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a 2017-es Breath of the Wild folytatása. Az első előzetest 2021-ben, az E3-on mutatták be, már játékmenet részletekkel, és a 2022-es megjelenés ígéretével. Utóbbi év márciusában a Nintendo bejelentette, hogy 2023 második negyedévére tolódik a megjelenés. Jelen állás szerint május 12-től tölthető Nintendo Switchre.

Hamarosan vadabb szórakozással is találkozhatsz Switchen:

Hivatalos: Jön a Call of Duty Nintendo Switchre, 10 évig biztosan

 

×