Miközben a Microsoft Activision-Blizzard felvásárlásól folytatódnak a tárgyalások, az Xbox megállapodást írt alá a Call of Duty Nintendo Switch kiadásáról.

Természetesen még mindig nem zárult le a Microsoft Activision-Blizzard felvásárlása, a tárgyalások és törvények miatt pedig a cég egy-egy szerződéskötésre kényszerül. Így most olyan megállapodás született, miszerint a következő 10 évben

Nintendo Switchre is megjelennek a Call of Duty játékok, amik Xboxon is.

Még 2022 januárjában jelentette be a Microsoft, hogy felvásárolja az Activision-Blizzardot, ezzel egy olyan fontos címet szerezve az Xbox zászlaja alá, mint a Call of Duty. A felvásárlás azonban a Sony és a hatóságok részéről falakba ütközött, de az üzletet várhatóan 2023 nyarán – a jóváhagyástól függően – sikerülhet véghezvinni.

A Microsoft rendre igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a Call of Duty továbbra is megjelenik majd PlayStation-ön, sőt azt is elárulták, hogy a CoD-ot Nintendo Switchre is ki akarják adni. Ezt a Microsoft most megerősítette: hivatalosan is beleegyeztek a Call of Duty Nintendo Switch megjelenésébe.

Brad Smith, a Microsoft elnöke február 21-én megerősítette, hogy „a Microsoft és a Nintendo aláírt egy 10 évre szóló jogi megállapodást, mely szerint a Call of Duty-t a Nintendo játékosok számára is elérhetővé teszik”.

A CoD ennek értelmében ugyanazon a napon jelenik meg Switchen, mint az Xboxon, a tartalom megnyirbálása nélkül, így a Nintendo játékosok ugyanazt a játékot kapják, mint a PlayStation és az Xbox tulajdonosok.

 

Egyelőre nem világos, hogy mikor érkezhet meg az első Call of Duty kiadás Nintendóra, mivel a felvásárlás hivatalosan még nem történt meg. Arról most pedig ne is beszéljünk, hogy mindez hogyan valósul meg, tekintve, hogy a Switch-kiadás elég sok kompromisszummal kell járjon a teljesítmény terén.

Ráadásul, bár a Call of Duty az egyetlen említett játék, Smith szerint a szerződés célja, hogy Xbox-játékokat adjanak a Nintendo játékosainak. Ez megnyitja annak lehetőségét, hogy még több Xbox játék jelenhet meg Nintendo Switch-re.

Eközben a Call of Duty Rankeden:

Most indult a Modern Warfare 2 Ranked, máris tele van csalókkal

 

×