A Newegg a mesterséges intelligenciát használja a PC-k összeállításához.

Azt mindenki tudja, hogy az egyre nagyobb érdekősét kiváltó ChatGPT-t sokféleképpen lehet használni. Nem sokkal azután, hogy az AI megjelent a Discordon, egy nagy amerikai bolt, a a Newegg arra használja, hogy segítsen a vásárlóknak asztali PC-t építeni. Aki esetleg nem tudná, a Neweggnek van egy PC Builder lehetőség az oldalán, ahol bárki összeállíthat magának egy PC-t. Ezt most az AI-val turbózták fel és béta verzióban elindult a „Build with AI” változat.

Ha PC-t szeretnél összerakni, a ChatGPT a beírt költség alapján tesz ajánlatot a PC-összeállításra.

Persze lehetőség van árnyalni is a kéréseket, például úgy, hogy azt kérjük: bizonyos áron belül Intel processzorral és AMD GPU-val ellátott gamer PC-t szeretnénk. A ChatGPT rögtön segít. Valóban béta verzióban van még, ugyanis tapasztalatok alapján nem mindig képes a kéréseknek megfelelő gamer PC-t építeni, szóval van még mit tanulnia.

A Newegg egyébként nem csak erre használja az AI-t, hanem például arra is, hogy az felcímkézze a termékeket, vagy leírásokat csináljon, sőt még a SEO-t is képes beállítani. Továbbá a ChatGPT-t az oldal ügyfélszolgálatán is használják majd, szóval a vásárlóknak egyéb ügyekben is képes lesz segíteni.

„A ChatGPT-t azért vetettük be, hogy segítsük az ügyfeleket abban, hogy megtalálják, amit keresnek. A mesterséges intelligencia nem helyettesíti az alkalmazottakat, hanem segíti őket. Még az AI korai fázisában vagyunk, de az e-kereskedelem számára komoly előny lehet” – fogalmaz a Newegg.

A kérdés persze az, mennyire bízunk majd az AI-ban akkor, amikor gamer PC-t szeretnénk építeni?

Ezt láttad már?

Ezzel a 4 zseniális Dungeons & Dragons videojátékkal játssz, ha bejött a film

 

×