Rengeteg megbízható alternatíva áll a rendelkezésünkre.

Sajnos könnyedén előfordulhat, hogy olyan nagy fájlokat szeretnénk átküldeni, melyet sem az e-mail, sem pedig az üzenetküldő fiókunk nem kezel. Általában kimondottan alacsony mérethatárok szoktak lenni az ilyen szolgáltatásoknál. Sokszor 20-25 megabyte-nál nagyobb képeket, videókat, netán tömörített állományokat más módon kell továbbítanunk. Videók esetében alternatíva lehet egy YouTube vagy épp Vimeo feltöltés, ám az sem mindig jó. Szerencsére ma már rengeteg, akár teljesen ingyen szolgáltatás is a rendelkezésünkre áll. Ezek közül szemezgettünk, két külön kategória bontva. Az egyik a klasszikus értelemben vett tárhelyszolgáltatások vesézi ki, míg a másik szegmensben az alkalmankénti fájlküldésre mutatunk alternatívákat.

Nézzük is, hogy milyen szolgáltatásokat érdemes használunk, ha nagyobb fájlokat szeretnénk feltölteni!

A klasszikus online tárhelyek

A legkönnyebb megoldás valamelyik Cloud szolgáltató ingyenes tárhelyére lecsapnunk. Természetesen az ide feltöltött fájlokat nem csak másoknak küldhetjük el, biztonsági mentésnek sem utolsó a dolog. Fizetős opcióként bármikor befigyelhet egy tárhelybővítés is, ha annyira meg lennénk elégedve a szolgáltatással. Szerencsére a legtöbb weboldal 5-15GB-ot teljesen ingyen és bérmentve is biztosít. Az ajánlott tárhelyek listája a következő:

  • Box 10 GB-nyi ingyen tárhelyet biztosít
  • Dropbox 2GB-nyi ingyen tárhelyet biztosít
  • Google Drive 15GB-nyi ingyen tárhelyet biztosít
  • iCloud 5GB-nyi ingyen tárhelyet biztosít
  • OneDrive 5GB-nyi ingyen tárhelyet biztosít

PC-s, átlagfelhasználóknak talán a OneDrive és a Google Drive lehet a legajánlottabb a fentiek közül. Az almás felhasználók pedig az AppleID mellé meg is kapják az 5 GB-nyi iCloud tárhelyet, melyet pár száz forintért 50 GB-osra is bővíthetnek. Személyes tapasztalat alapján is a Google Drive lehet a nyerő, gyakorlatilag minden platformra létezik natív kliens is, de a webes feltöltés is opció.

Amikor csak hirtelen kellene átdobni valamit

Könnyen előfordulhat, hogy tényleg csak egy-egy fájl átküldésére lenne szükségünk. A lenti oldalakon ezt sok esetben regisztráció nélkül is megtehetjük. A legtöbb esetben egy szimpla linket kapunk vagy épp a fogadó fél e-mailben kapja meg a letöltéshez szükséges elérhetőséget. Szemezgessünk is ezekből az oldalakból!

DropSend

A DropSend egy igazán egyszerű felülettel operál, nehéz eltévedni. Az ingyenes fiókkal akár 4GB-os fájlokat is megoszthatunk, nagyobb állományok esetében már szükséges lehet fizetünk is.

WeTransfer

A WeTransfer szintén egyre nagyobb népszerűségnek örvend a világban. Egyszerűen ki kell választanunk a 2 GB-nál kisebb fájlt, kitöltenünk az e-mail mezőt és már indulhat is a feltöltés. A Transer gomb megnyomása után nem sokkal már meg is kapjuk a küldéshez szükséges hivatkozást.

További, hasonló szolgáltatások:

  • Send Anywhere – Akár 10 GB-os fájlt is feltölthetünk, melyeket hat számjegyes kóddal is megvédhetünk az illetéktelen felhasználóktól.
  • Filemail – A Filemail akár 5 GB-os fájlokat is engedélyez, melynek linkjét a fogadó e-mail fiókjára küld el.
  • MyAirBridge – A weboldal segítségével akár 20 GB-ot is feltölthetünk, de pár dollárral többért már az 50 GB sem álom.
  • Wormhole – Egy igazán egyszerű és szimpla weboldal, mely végpontok közötti titkosítást is magában foglal, a limit itt is 10 GB, de 24 óra után elévül a linkünk.
  • SendBig – Akár 30 GB-ot is elküldhetünk. Ha beregisztrálunk, akkor pedig jelszóval is levédhetjük a fájlokat, illetve maximális letöltési számot is megadhatunk.

Jól látható, hogy rengeteg opciónk van a nagyobb fájljaink mozgatására. Remélhetőleg a bejegyzésnek köszönhetően a jövőben már nem igen kell külön keresgélni ilyen oldalak után. Legyen szó hosszú évekig tartó megőrzésről vagy 24 óráig tartó, ideiglenes fájlküldésről.

Szép fogás! – Nevetséges módon akarták kicsempészni a kínai SSD-ket

×