Váratlan és egészen egyedülálló, hogy háborús okokból egy videojátékon is bosszút akarnak állni, de a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl így járt.

Sok képet és artworköt tett hozzáférhetővé egy orosz hackercsoport az ukrán GSC Game World várva várt játékából, és állítólag még többet fognak, ha nem teljesítik a követeléseiket – hozta le a PC Guru. Mivel a fejlesztő cég országa gyakorlatilag teljes egészében háborús övezet, mióta bő egy évvel ezelőtt lerohanták az oroszok, a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl valószínűleg már így is a legnehezebb körülmények között készülő game a világon, de

az ellenséges hackereknek ez sem volt elég.

A legendás S.T.A.L.K.E.R. régóta várt folytatása évekkel ezelőtt még anyagi okokból lassult le, aztán jött a COVID, végül a tavaly februárban kitört háború. Bár a GSC mindezek ellenére is folytatta a játék fejlesztését (még úgy is, hogy az egyik alkotó életét vesztette a fronton), most hackerek is megtámadták.

A Vestnik TSS névre hallgató orosz csoport a helyi közösségi médiában, a VK oldalán tette közzé a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből ellopott tartalmakat, amelyeket „több tízgigányi” további adat követhet, hacsak a GSC nem teljesíti a követeléseket. A hackerek azt akarják, hogy a GSC

  • változtasson az orosz és fehérorosz rajongókkal szembeni hozzáállásán,
  • vonja vissza a bannolásukat a Discordon
  • és állítsa le az Oroszországra vonatkozó területi korlátozásait is.

Ha mindezt nem teszik meg, akkor március 15-e után további tartalmakat osztanak meg az Unreal Engine 5-tel készülő S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobylból, amit a GSC idén tervez kiadni, Xbox Series X/S-re és PC-re. Bár a hackerek egy szóval sem említik az orosz ukrán háborút, nyilván a harcok miatt bevezetett oroszellenes intézkedések jelentették a legfőbb motivációt a támadásra.

Leginkább ezért:

Döbbenetes videón számolnak be a háborúról a S.T.A.L.K.E.R. 2 ukrajnai fejlesztői

 

×