Sokáig csak OEM gépekben találhattuk meg.

Az AMD RX 6000-es generációjának leggyengébb tagja hivatalosan az RX 6400. Az elmúlt időszakban azonban többször is felröppentek olyan hírek, melyek egy RX 6300 névre keresztelt egységről szólnak. A laptopokban használatos RX6300M nem idegen az iparág számára, ám asztali formában eddig nem igazán találkozhattak vele az átlagos felhasználók.

A Videocardz hívta fel a figyelmünket, hogy egy kínai weboldalakon felbukkant már az „újdonság”. Ráadásul nem is hivatalos webáruházakról beszélhetünk, hanem a hardverapróhoz hasonló, használt termékeket is felvonultató Goofish felületén listázták az AMD RX 6300-at. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy milyen erős lehet egy ilyen kártya, ha az RX 6400 sem egy túl combos példányt.

Nézzük is, hogy mit tud az újonc!

A videókártya csupán 2GB videómemóriával rendelkezik, így hamar kiderülhet, hogy nem igazán játékra fejlesztették ki. Kijelzőkből is csupán kettőt tud meghajtani, ám rengeteg esetben ez még elegendő is lehetne. A fogyasztását 32W-ra lőtte be a Dell, ám ennek ellenére is egy aktív ventilátor gondoskodik a megfelelő hőmérsékletekről.

A videókártya nagy eséllyel a korábbi AM4 platform megtámogatása miatt készülhetett, hiszen a régi Ryzen processzorok jelentős részében nem található grafikus egység. Két monitorra, némi tartalomfogyasztásra és irodai munkára elegendő lehet ez a teljesítmény. Főleg, ha azt nézzük, hogy 22000 forintnak megfelelő dollárért rakták fel a Goofish weboldalára.

Elfelejtetted a Wi-Fi jelszavad? – Így jelenítheted meg pillanatok alatt

 

 

×