A Google a héten fontos döntést hozott meg.

A Google Chrome lassan 15. éve lépett színre, nem is eredménytelenül. Gyakorlatilag a mai napig az egyik legnépszerűbb böngészőről beszélhetünk, akár mobilos, akár számítógépes statisztikákat nézegetve. Telefonon nincs nehéz dolguk, hiszen az Androidot futtató telefonok 99%-án ez az alapértelmezett böngésző. PC-n is sokan választják, ám itt már azért akadnak kihívók.

A Chrome 111-es verziója érkezett meg a felhasználók eszközire a héten. A cég nem hangsúlyozta ki, de egy olyan funkciónak is búcsút intettek, mely közel 8 éve a böngésző szerves része volt. A Windows operációs rendszerre megírt Google Chrome verziókban mostantól nem lesz elérhető a Cleanup Tool nevű eszköz.

Mit is csinált ez a Cleanup Tool?

A beépített funkció célja nem volt más, mint a felhasználók számítógépeinek átvizsgálása. Aggodalomra semmi ok, nem személyes adatok után kutatott. Nemkívánatos szoftvereket keresett a PC-ken, majd a megtalálás után törölte is ezeket a további problémák elkerülése érdekében. A 8 éves életciklusa alatt több mint 80 millió alkalommal bukkant gyanús fájlokra, a Google mégis az eltávolítás mellett döntött. Nem véletlenül.

Egyre kevesebb az ilyen jellegű program, februárban már csak a végzett vizsgálatok 0.06 százaléka mutatott pozitív találatot. A Windows beépített védelme is sokat fejlődött, illetve a Chrome egyéb technológiái is, ezért okafogyottá vált a Cleanup Tool ténykedése.

Forrás: HVG

Galaxy S23 Ultra vs. iPhone 14 Pro Max – Ez a teló bírta jobban a dobálgatást

 

×