Újabb ár-érték bajnok jelölt érkezett a tesztpadra.

Manapság egyre több gyártó képviselteti magát a hazai szintéren is. Elég csak a White Shark kiváló ár-érték arányú billentyűzeteire, egereire gondolnunk. Erre az útra lépett a California Access névre hallgató, lengyel emigráns által Amerikában alapított cég is, melynek termékeit már a Leet.hu webshopjában is megtalálhatjuk. Eleinte még Atari kiegészítőket árultak, aztán amikor felvásárolta őket az egyik legnagyobb lengyel hardvergyártó, a Komputronik, visszaköltöztek Lengyelországba, és PC perifériákat kezdtek gyártani. A Puma egér után egy fejhallgató járt nálunk, mely az Anaconda nevet viseli magán.

Nézzük is, hogy mit tud a California Access Anaconda!

A csomagolás/doboz és a nyers adatok

  • Fejhallgató típusa: Over Ear
  • Frekvencia tartomány: 20 Hz – 20 kHz
  • Impedancia: 32 ohm
  • Dinamika: 108 ± 3dB
  • Hangszóró átmérő: 53 mm
  • Mikrofon frekvencia tartomány: 50 – 100 kHz
  • Érzékenység: 54 dB
  • Impedancia: 2.2k ohm
  • Levehető mikrofon: Igen
  • Csatlakozó: 3,5 mm-es Jack/ 2x 3,5 mm Jack elosztóval
  • Hangerőszabályzó: Inline (kábelbe épített)
  • Kábel hossza: 2 m

A specifikációk magukért beszélnek, ám az ember mindig a doboz alapján ítél először. A Puma tesztje után már bátrabban nyúltam a dobozért, hiszen azt a vonalat viszi tovább a California Access. Maradt ezúttal is letisztult kialakítást. A cég logóját, a fejhallgató nevét, néhány alap tulajdonságot és a termék képét találhatjuk meg a dobozon, ennél több nem is kell. Mindezt továbbra is felesleges giccsek nélkül, a fekete-piros színvilágon lavírozva teszik. Ahogy az egérnél, úgy bizony itt is szivacs védi szállítás közben a fejhallgatót és a lecsatlakoztatható mikrofont.

A küllem

A California Access Anaconda megálmodói bizonyára találkozhat már korábban a HyperX Cloud 2 termékeivel. A design ezekre az alapokra épül, mely jelen esetben pozitívum. Fém tartja itt is a fülpárnákat, illetve a hossz beállítása is ezen az elven működik. Ami jó, ahhoz nem nagyon kell nyúlni, a Cloud 2 pedig hosszú évek óta a piac egyik legjobb vétele. Jó munkát végeztek a mérnökök, kényelmes fejhallgatóról beszélhetünk, az anyaghasználat is kiemelkedik ebből az árszegmensből.

A letisztultság itt is megmaradt. A felhallgató szinte csak fekete színekkel operál, egyedül a headset hangkeltőire felfestett logó töri meg ezt. Semmi RGB, semmi csicsa, szélsőséges esetben akár még buszon is hallgathatunk róla zenét ha szeretnénk, nem fogjuk felhívni magunkra a figyelmet.

A fejhallgató fejpántján a műbőrbe bevésett cégnevet és logót szintén megtalálhatjuk, de ezúttal sem tolakodó formában.

A fejhallgató egy 3.5 mm-es combo jack-ben végződik, ám az átalakító segítségével, a régebbi, hagyományos hangszóró – mikrofon felállásban is csatlakoztathatjuk a gépbe. Sok gyártóval ellentétben itt maga a cég ad ilyen kiegészítőt, ezért jár a pirospont. A mikrofon lecsatlakoztatható, a fő kábel nem, ám ebben a kategóriában szintén nem jellemző ez a képesség.

USB csatlakozó hiányában szoftveres vezérlésről lemondhatunk, ám a hangerőt és a mikrofont így is tudjuk irányítani, hála a kábelen található gomboknak. Pillanatok alatt lehalkíthatjuk és hangosíthatjuk a fejhallgatót, a mikrofon némítása sem tart tovább negyed másodpercnél.

Hangzás, teljesítmény

Ahogy a fenti specifikációból már kiderült, két 53 mm átmérőjű, 32 Ohmos hangszóró teljesít szolgálatot az Anacondaban. Jól hangzik, de vajon élesben is sikerült bizonyítania? Megmondom őszintén, kellemes meglepetést okozott a fejhallgató. Játékokban hozta a kötelezőt az alaplapi hangkártyáról hajtva, de zenére sem lehetett panasz. Értelemszerűen helyén kell kezelni a dolgot, ez nem egy több százezres audiofil fejhallgató méregdrága erősítőkkel és DAC rendszerrel. Karakterisztikája “V” alakú, melyet rengeteg felhasználó preferál, kicsit emeltek a mélyek és a magas hangok. Ha szereted a basszust, akkor nem fogsz csalódni.

A mikrofon a visszajelzések alapján tette a dolgát. Podcast minőségre nem kell számítanunk, ám CS:GO, Valorant vagy épp Rocket League meccsek alatt is tisztán érthető volt minden kommunikáció Discordon. Ennél több pedig nem is kell egy 10-12 ezer forintos fejhallgatónál, sőt, sok drágább társát is túlteljesítheti.

Verdikt

Újabb California Access termék, újabb kellemes csalódás. Az akció nélkül is 13 ezres kategóriába szánt füles bizony ismét remekelt árkategórián belül. A Cloud 2 kialakítás jó döntés volt, mindezt pazar anyaghasználattal párosította a cég. Az extra jack kábel mindig jól jöhet, egyedüli negatívumként talán a fő kábel lecsatlakoztatásának hiányát lehetne felróni, ám az már szőrszálhasogatás lenne ezen a szinten. A hangzás kellemes, a basszust élvező játékosok kifejezett előnyben is lesznek majd. A kényelemre sem lehetett panasz, szemüveggel is bátran viselhető.

A California Access Anaconda gamer fejhallgatót a Leet.hu webshopjában is megvásárolhatod >IDE< kattintva.

Összefoglalás

Ütős hangzás, verhetetlen áron? – California Access Anaconda fejhallgató teszt


Szerzői értékelés

8

A California Access ezúttal sem vérzett el, 2023 ár-érték bajnokai lehetnek több szegmensben is. A fejhallgató stabil alapokra épült, de nem kellett csalódni a kivitelezésben.

Kellemes, V karakterisztikájú hangzás

Kiváló anyaghasználat

Kényelmes

Lecsatlakoztatható mikrofon

Ajándék jack átalakító

Jó mikrofon

Letisztult megjelenés

 

A fő kábel is lehetne lecsatlakoztatható

Pár ajándék, tartozék még jöhetne, ám az árkategóriára nem ez a jellemző

Olvasói értékelés

0

×