Úgy tűnik, hogy a film nézői maguk is kedvet kaptak a verekedéshez, bár nem biztos, hogy ezt a vágyat mozivetítés közben kéne kiélni.

Úgy tűnik, hogy Michael B Jordan mindenki számára „inspiráló” mozit adott ki idén március elején. Megjelent a Creed 3, ami a hírek szerint erős érzelmeket vált ki a nézőkből, néhol túl erőseket is. Egészen konkrétan maguk is verekedni vágynak, ezt pedig több esetben a film vetítésén, a moziban tették. Igen, a nézők megtámadták egymást, több helyen pedig tömegverekedés tört ki. Így Deadline szerint

Franciaországban és Németországban a mozik le is veszik a műsorról a filmet, mivel több esetben is verekedni kezdtek a nézők.

A francia média a hétvégén egy tucat különálló rendbontásról számolt be a franciaországi mozikban, ezért néhány független mozi úgy döntött, hogy leveszi a filmet a műsoráról. Március 4-én a rendőrséget a közép-franciaországi Saint Etienne város Mégarama mozijának délutáni vetítéséhez hívták ki, miután verekedés tört ki, és egy biztonsági őr fejsérülést szenvedett, amikor dobozok és üvegek kezdtek repkedni.

Még aznap a rendőrség kiürített egy mozit a Kinepolis moziból az északkelet-franciaországi Thionville városában, miután tömegverekedés tört ki, ott leállították a vetítést. A rendbontásról készült felvételek vírusként terjedtek el.

 

Az északi Charleville-Mézières város Metropolis mozijában tartott vetítés elmaradt, miután két néző verekedni kezdett. Őket letartóztatták. A Creed III egyébként továbbra is szerepel mindhárom mozi műsorán. Az északi Dreux városában található, kilenc vetítőteremmel rendelkező CinéCentre azonban hétfőn bejelentette, hogy a „nem megfelelő viselkedés” miatt leállítja a film vetítését.

Németországban is hasonló incidensekről érkeztek jelentések: Bréma, Hamburg és Essen városokban is törölték a vetítéseket, miután több esetben verekedés tört ki a vetítésen. Itt is rendőri beavatkozásra volt szükség.

Bár a verekedések száma ezek szerint elég gyakori, a Deadline forrásai szerint nem nevezhető általános jelenségnek a film kapcsán. Franciaországban ugyanis 600 mozi vetítette a filmet, több mint 10 000 alkalommal. A zavargások szerintük tehát elszigetelt esetek.

Franciaországban egyébként a Creed III nagyon jól teljesített az első héten: 7,7 millió dolláros bevélt ért el, amit az Egyesült Királyságban 6,1 millió, Németországban 4,3 millió, Olaszországban pedig 3,5 millió dollár követett, ami a franchise nemzetközi történetében rekordnak számít.

Sokan egyébként úgy gondolják, hogy a verekedések oka nem is a film, hanem egy, a közösségi oldalakon terjedő kihívás tehet.

Ezt láttad már?

“Azt hittem, elhányom magam” – Nagyon para horror miatt akadtak ki a nézők

 

×