A Facebok egyáltalán nem haldoklik.

Ha nem mostanában csöppentél be az okostelefonos világba, akkor bizony emlékezhetsz még, hogy annak idején a Messenger a Facebook applikáció része volt. Logikus lépésnek tűnt a két funkció szétválasztása, hiszen sokan csak üzenetküldésre használták a fő alkalmazást. Ez a különválás már 2014 környékén megtörtént. A Messenger népszerűsége azóta is töretlen, sőt, a gyengébb telefonokra „Lite” változat is sokáig elérhető volt.

Kedden azonban hosszú idő után ismét blogbejegyzéssel jelentkezett a Facebook. A Verge szerkesztői szúrták ki, hogy a Meta egyesíteni kívánja a két applikációt. A nemzetközi portál arra tippel, hogy a TikTokkal való versengés egy újabb szintje lehet ez a lépés. Nem titok, hogy néhányan már a TikTok üzenetküldő részét használják csevegésre, az Instagram is egyre népszerűbb.

Befellegzett a Messengernek?

Szerencsére az óriáscég hamar lehűtötte a kedélyeket. Állításuk szerint a különálló Messenger applikációra semmilyen hatással nem lesz a fenti lépés. Hallottunk már ilyet a múltban, ám remélhetőleg tartja magát a kijelentéshez a Meta. Azt is megcáfolták, hogy a Facebook haldokolna. A belsős statisztikák arról árulkodnak, hogy kétmilliárd felhasználó böngészi a közösségi oldalt nap mint nap. Ha a korábbi funkciókból indulunk ki, akkor lassú felvezetésre számíthatunk, nem mindenki kapja meg egyszerre az applikációba épített üzenetküldés lehetőségét.

Forrás: HVG

Szétlőtt kártya, olvadó táp – Mutatjuk a számtech. boltosok legújabb rémálmait

×