Egyelőre két játék és két évad van terítéken, de utóbbi mikor kerülhet képernyőre, és utána mi lesz? A game-ek készítőin is múlik a dolog.

Bár megpróbálta elrejtélyeskedni a dolgot, Pedro Pascal főszereplőből csak sikerült pár szót kihúzni arról, hogy mikor folytatódhat az egyelőre egyévados és két héten belül befejeződő The Last Of Us. A színész azt mondta a Collider kérdésére, hogy a második évad forgatása „inkább előbb, mint utóbb fog elkezdődni”.

Forrás: HBO

A kritikai és közönségsiker videojáték HBO-n futó adaptációja a horror műfaj és a nyomasztó stílus ellenére az egyik legnézettebb produkciónak bizonyult a szolgáltatónál. Bár az első széria még adásban van, mindenki érzi a végét, hiszen az első évadhoz csak 9 epizódot készítettek és az utolsó március 12-én kerül adásba, illetve jelenik meg az HBO Max kínálatában. Az emberek egyre-másra próbálják kipuhatolni, hogy mi lesz ezután és a készítők rögtön

hozzányúlnak-e a The Last Of Us: Part II történetszálaihoz.

Pascalt egyébként ezúttal nem az HBO sorozatról, hanem a héten debütált The Mandalorianről kérdezték, és csak mellékesen került szóba a The Last of Us. Ez talán meg is lepte a színészt, aki a folytatásról érdeklődő kérdés hallatán valószínűleg végigpörgette a fejében a szerződése titoktartási passzusait, de csak kibökte, hogy nem sokat fognak szöszölni a következő évad munkálataival: kikotyogta, hogy arra még ebben az évben (és ugye inkább előbb, mint utóbb) sort fognak keríteni.

Forrás: HBO

 

„2023-ban? Ó, igen, van rá esély. Igen”

– ütötte el a kérdést sejtelmes vigyorral. Az Ellie-t játszó Bella Ramsey a Happy Sad Confused podcastban szintén ejtett pár szót a folytatásról – vette észre az NME. A színésznő elárulta, hogy a második évad a The Last Of Us: Part II néhány történetszálát is fel fogja tudni dolgozni.

A sorozat megújításáról szóló hírek előtt Craig Mazin társalkotó is beszélt a távlati tervekről. Mint mondta, a showrunnerek nem úgy tekintenek a sorozatra, mint ami évadról évadra, sokáig futni fog, megjegyezte: „a [The Last of Us: Part II] története valószínűleg több mint egy évadot vesz majd igénybe”, szóval egy harmadik felvonással is mindenképpen számolnak.

 

Ennél tovább ugyanakkor aligha érhet Joel és Ellie csodálatosan drámai road movie-ja, mert a játékok készítői a második játékkal lezártnak tekintik a The Last of Us világát és történetét. Ettől a game-ek és most már a tévés adaptáció népszerűsége ellenére sem tágít a Naughty Dog kiadó. Egyik képviselőjük nemrég azt mondta, „csak azért, mert valami sikeres, az emberek rögtön azt hiszik, hogy nagy nyomás van rajtunk, és muszáj folytatást készítenünk. Ez nem így van”.

Pedig volna mire alapozni:

Sosem látott növekedés: egyre többen nézik a The Last of Us sorozatot

 

×