Már a premier epizód nézettsége is megérdemelt egy kalapemelést, de arra, amit azóta művel az HBO műsora, még soha nem volt példa.

Van hová növekednie a The Last of Us-nak, hogy elérje a Sárkányok háza nézőszámait, de ne feledd: az a Trónok harca szépen kikövezett útján haladva lett sikeres – amúgy teljesen megérdemelten. Amíg a tűzokádó hüllők következő jelenésére várunk, olyan remekműveket tesz le az asztalra az HBO, mint a The Last of Us, és a videojáték adaptáció elképesztő szintugrásokkal hódít meg egyre több és több nézőt.

Forrás: HBO

A gombazombis túlélő horrort az alapjául szolgáló game miatt hatalmas várakozás előzte meg, így már a legelején sokan voltak rá kíváncsiak: a maratoni hosszúságú első részt 4,7 millióan látták azon az estén, amikor megjelent az HBO Max kínálatában. Ez kellően meleg fogadtatás volt ahhoz, hogy az alkotók bízni kezdjenek a folytatásban, viszont a 2. évad bejelentéséig még meg kellett várni, hogy mi történik a következő napokban-hetekben, vagyis milyen visszhangja van a műsornak.

Kiderült, hogy a lehető legjobb.

Forrás: HBO

Miközben az egyes epizódok fokozatosan megsokszorozzák a nézettségüket, a premier esték közönsége is duzzad: a 2. részt 22 százalékkal többen, 5,7 millióan, a harmadikat pedig további 12 százalékos növekedéssel már 6,4 millióan streamelték a megjelenés napján. A Forbes megjegyzi:

ilyen eddig SOHA nem fordult elő, még az HBO többi nagy címével sem,

hiszen a House of the Dragon is főleg tartani tudta magát, enyhe növekedéssel, míg a Game of Thrones, a Fehér Lótusz és az Eufória egyaránt elszenvedett kisebb veszteségeket – legalább a másodikról a harmadik hétre. A The Last of Us teljesen más ívet ír le: az első három epizód 4,7, 5,7 és 6,4 milliós nézettsége után a most bemutatott negyedik 7,5 milliós közönséget vonzott az első napon!

Szép fricska azoknak, akik a 3. rész témája miatt temetni akarták a sorozatot:

Juj, két szőrös férfi smárol! – Pedig valójában ennél sokkal többről van szó

 

×