Eddig csak sci-fikben láttunk ahhoz hasonló eszközt, ami hamarosan valósággá válhat az Apple okosóráiban. Nagyot néztünk a szabadalom láttán.

Nem sokkal azután, hogy az óra hátlapjába építhető kamera is megjelent a szabadalom szintjén (az óratokot a helyéről kikapva lehetne villámfotót készíteni), most a szíjakra vonatkozóan is felmerült egy forradalmi ötlet, aminek már nagyobb esélye van rá, hogy megjelenjen a valóságban.

Forrás: Apple

A világcég nyolc évvel ezelőtt adta ki az Apple Watch első verzióját és azóta nagyon sokat fejlesztett a konstrukción. Sokan az egészségügyi adatok monitorozása miatt imádják, hiszen EKG, véroxigénszint-mérő és még néhány hasznos funkció került bele az évek során, de az igazi előnye az, hogy egyre jobban menedzselhető róla a párosított telefon. A most napvilágra került újítás – ami egyelőre szintén csak a tervek szintjén létezik –

egyszerre adna új funkciót és plusz vizuális élményt az órához, egészen forradalmi módon.

Az Apple azt tanulmányozza, hogy miként lehetne színváltoztatásra képes óraszíjat alkotni – osztotta meg az Apple Insider. Az irgalmatlan mennyiségben gyártott műanyag pótszíjak ideje lejárni látszik, mert ha a gyártó elkészíti az ún. elektrokróm elven működő, külseje teljes megváltoztatására képes pántot, több nem lesz szükség a cserélgetésre.

Forrás: Apple Insider

A nemrég benyújtott szabadalom alapján a szíj a rajta átfutó minimális feszültség hatására lenne képes színváltásra, ráadásul akár sávosan. Ez persze további lehetőségeket nyit, hiszen ha a színeket képes a saját szíján variálni, miért ne tudna például értesítéseket is megjeleníteni, nem? A tervek alapján erre, illetve különböző alakzatok és szövegek megjelenítésére is alkalmas lesz.

Vajon ezt hogyan árazzák be? Mert a telefonokkal nem túl szégyenlősek:

Kiderült, mennyit keres tisztán egy iPhone 14-en az Apple

 

×