Gyors és ütős két hónap után „új” LEC-bajnokot koronáztunk meg a G2 Esports személyében, akik így a 2023-as Winter Split, s így az idei év első európai győztesei.

Gyors és ütős két hónap után „új” LEC-bajnokot koronáztunk meg a G2 Esports személyében, akik így a 2023-as Winter Split, s így az idei év első európai győztesei. A Split legtöbbet játszott karaktere Varus lett, ám a Riften mutatott teljesítménye hagy némi kivetnivalót maga után.

Az Arrow of Retribution előszeretettel bukkant fel a draftok során, úgy tűnt minden csapat nagy dolgokat vár tőle. Ám a végeredményt tekintve, egy csalódást keltő, 25 százalékos győzelmi arányt tudott csak produkálni az egész mezőnyben a League of Legends statisztikái szerint.

Az egyetlen csapat, amelyik Varust effektíven tudta használni, a későbbi bajnok G2 volt, akik a KOI és a MAD Lions ellen nyertek a hőssel. Ezeken az eseteken kívül a népszerű bajnok nem tudott sokat produkálni a Winter Split során egyetlen csapat „kezében” sem.

Varus több ligában is a legfőbb metaválasztás volt AD tekintetében, még az alapszezonban is. Ő volt a második legtöbbet játszott bajnok abban az időszakban, de több mint 23 meccsen csak 48 százalékos győzelmi arányt tudott felmutatni. A korai szakaszban rettenetesen opresszívnek számított az állandó pokejaival, valamint az ultija is tökéletesen illeszkedett a kompetitív metába, a profik ugyanis szeretik azokat a képességeket, amik több ellenfél mozgását is megkötik, még ha csak rövid időre is.

Zeri, Lucian és Ezreal mind kiváló választások Varus mellett, mivel képesek átvészelni a csapatharcokat, na meg elkerülni Varus ultiját. A mobilitás biztonságot jelent, és a mechanikailag igazán képzett játékosok ezt a sebességet maximális hatékonysággal tudják kihasználni.

A G2 feltörte a kódot és egy kiváló csapatmunkával bebizonyította a nézőknek, hogy Varus nem csak papíron meghatározó. Sokan próbálkoztak vele, de szinte csak Capsnek és csapatának sikerült azt a koordinációt a pályára rakni, amivel ténylegesen lehengerlő tudott lenni az íjász. Hans Sama kapott maga elé egy masszív front linet, míg ha esetleg rá akartak volna ugrani az ellenfelek, gyorsan és pontosan hámozták le róla a támadókat.

Nincs sok idő pihenni, ugyanis hamarosan kezdődik a Spring Split, így pedig új hősök kerülhetnek reflektorfénybe. Ám mivel nem volt olyan hatalmas szünet a két idény között, arra számítunk, hogy Varus továbbra is fontos választás lesz, csak azt reméljük ezúttal a csapatok hajlandók lesznek körbejátszani, mert máskülönben nem fogja tudni felvenni a versenyt a Zeri-Yuumi, illetve a Lucian-Nami párosokkal.

Ezt olvastad már?

Ismét szórakoztató lesz a LoL? – Ezekre a változtatásokra várunk éppen

 

×