Végre kiderült, hogy mi lett Gina Carano karaktere, Cara Dune sorsa a The Mandalorian második évadának zárulta után.

2021-ben a Disney egészen botrányos körülmények között penderítette ki a The Mandalorianból, illetve a saját, épp tervezőasztalon lévő Star Wars spinoff sorozatából az MMA harcosból színésznővé avanzsált Gina Caranót, és vele együtt az igen fontossá vált karakterét, Cara Dune-t. A színésznő bűne részben a politikai nézete volt, de az egeres vállalat erkölcscsőszei leginkább a koronavírus elleni védőoltással szemben megfogalmazott véleménye miatt döntöttek az azonnali kirúgásáról.

Carano azóta szinte teljesen eltűnt a képernyőkről, és mivel a Disney semmilyen körülmények között sem hajlandó rehabilitálni a „cancelezett” színészeket (integet a klubból a bíróságon tisztázott Johnny Depp), így Cara Dune a The Mandalorian most induló 3. évadában már biztosan nem fog feltűnni (és más Csillagok háborúja projektben sem). A rajongókat azonban mód felett érdekli, hogy mi lehetett az exkatona sorsa, vagy egyáltalán mivel magyarázzák a fejvadász barátjának távolmaradását.

„Cara nagy szerepet játszott és továbbra is karakterként része a világnak”

– mesélte Rick Famuyiwa, a The Mandalorian egyik vezető producere és rendezője a Deadline-nak a 3. évad premierje előtt, ami később megerősítette az alkotó mondatait. A nyitányból ugyanis kiderült, hogy miután elfogták Moff Gideont, Cara nekiindult a végeláthatatlan galaxisnak, útja közben pedig az Új Köztársaság különleges erőit toborozza, ezzel együtt pedig próbál borsot törni a Birodalom orra alá.

„Ez egy nagy galaxis, és sok karakter van benne – sokan küzdenek a képernyőidejőért” – mondta Dave Filoni vezető producer ugyanebben az interjúban. – „Ezen a ponton Din története kevésbé a Köztársasággal és Cara benne elfoglalt helyével foglalkozik, helyette inkább a saját népe felé fordul. A 3. évad főleg a mandaloriakról és a mandalori sagáról, az ő történetükről szól.”

Az alkotóktól azt is megkérdezték, hogy a későbbiekben Cara Dune karaktere felbukkanhat-e még valahol, láthatjuk-e még őt, erre pedig egészen bíztató, de sok más kérdést is felvető választ adtak. Eszerint nagy az egyetértés abban, hogy Dune személye nagyon fontos a Star Wars világában, aki kulcsfontosságú volt Din Djarin kezdeteiben. Filoni szerint még nem eldöntött, hogy merre és hogyan fejlődik a karakter.

Ez pedig azt is jelentheti, hogy Cara Dune valamilyen formában talán egyszer még visszatérhet. Az azonban igen valószínű, hogy őt már nem Gina Carano fogja megformálni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A lázadás és a Star Wars legfényesebb reménysugara – ANDOR KRITIKA

 

×