A soulslike és a From Software rajongói azért még ne örüljenek, ha el is készül a Bloodborne Remake, az valószínűleg nem holnap fog megjelenni.

Bár az Elden Ring valóban egy kiemelkedő, műfajában abszolút egyedülálló alkotás, a From Software munkásságáért rajongó játékosok szerint azonban nem ez a csapat magnum opusa.

Ez a vélekedés egyébként sok helyütt vitaindító is lehet, hiszen míg az Elden Ring egy multiplatform cím, amihez tényleg mindenkinek lehetett vagy lehet szerencséje, addig a rajongók által etalonnak tartott Bloodborne kizárólag PlayStation konzolokon érhető el. Azaz utóbbival jóval kevesebben játszottak: a VGChartz legutóbbi statisztikái szerint 3-3,5 millióan neveztek be a 2015-ös gótikus soulslike horrorra, míg a tavalyi esztendő egyik legjobb játékának is kikiáltott Elden Ringet ezidáig több mint 20 millióan vásároltak meg.

Sőt, ez a különbség a jövőben nagyobb lesz, hisz épp most jelentették be az Elden Ring kiegészítőjét, a Shadow of the Erdtree-t, míg a Bloodborne-hoz még egy PC-s portot sem terveznek. Hivatalosról legalábbis nem hallani, ezért egy rajongó és egyben tehetséges indie játékfejlesztő, Maxime Foulquier úgy döntött, hogy a kezébe veszi az ügyet, és nem csak egy szélesebb közönségnek hozná el a Bloodborne-t, hanem egyúttal meg is szépíti azt.

A fejlesztő ehhez (természetesen és nyilván) az Unreal Engine 5-öt használja, amely segítségével az alapjaitól alkotja újra a From Software H.P. Lovecraft műveiből táplálkozó remekét.

A projekt még nagyon, de tényleg nagyon korai szakaszában tart, és valószínűleg elég sokáig el is fog húzódni, ugyanis a fejlesztő elmondása szerint nem sok mindent használ az eredetiből, azaz minden épületet, tereptárgyat, szörnyet és karaktermodellt saját maga alkot újra. Az UE5 Bloodborne Remake állapotáról egy rövidebb videót is mutatott, amiben a megszépült Central Yharnam-ot láthatjuk.

 

Mivel a játék egyébként sem egy rövid menet, a remake munkálata elég sokáig el fog húzódni – már ha megjelenik egyáltalán. Számtalanszor láttunk már olyat, hogy a jogbirtokos összeráncolt szemöldökökkel lehúzatja a WC-n az ilyen és ehhez hasonló ambíciózus terveket, és bár megelőlegezem a From Software jóindulatát, ugyanezt a Sony-ról már sokkal nehezebben tudnám feltételezni.

Már csak azért is gondolom, hogy a Sony elkaszálhatja az UE5-ös rajongói remake-et, mert korábban volt rá példa, hogy sok-sok évvel a megjelenése után újráztak egy legendás és közimádott From Software játékot. Ez volt a Demon’s Souls, ami a PS5 megjelenésére újult meg az azóta Sony tulajdonban lévő Bluepoint Games jóvoltából, szóval el tudom képzelni, hogy a háttérben terveznek valami hasonlót a Bloodborne-nal is. Sőt, a játékgyártó utóbbi időben bevett PC-re portolásos szokása miatt az is meglehet, hogy ha lesz újrázás, akkor az a Steamen és az Epic Games-en is megjelenhet.

De legyen akárhogy is, egy Bloodborne feltámadásnak játékosok milliói tudnának örülni!

via – 80.lv

Ezt is érdemes elolvasnod:

Kelvin akkora gyökér, hogy nem lehet nem imádni – Új gamer mém születik

 

×