Ilyen rövid idő alatt ezelőtt talán csak a Lady Dimitrescunak sikerült ekkora gamer mémmé válnia, mint amekkora Kelvin lett most.

Kelvin akkora gyökér, hogy egyszerűen nem lehet őt nem imádni. A néhány napja felbukkant virtuális celebritással valószínűleg már minden videojátékos portált, YouTube-csatornát, streamert követő gamer találkozott, aki eredetileg a Sons of the Forest egyik segítő NPC-je kellene legyen.

Ezzel szemben szerencsétlen Kelvin (aki elméletileg egy elit katona lenne) annyira ügyefogyott, ütődött jószág, hogy inkább megy a játékosok agyára, mint valódi segítséget nyújtana. Persze, alapvető parancsokat lehet neki adni, így például gyűjthet nekünk alapanyagokat, ha pedig nagyon idegesítő kezd lenni a jelenléte, akkor még az útját is kiadhatjuk, vagy akár meg is lehet ölni, ha úgy tetszik. Utóbbiakat viszont már csak a The Office-Monty Pythonba illő komikus jelenetei miatt sem ajánlom, tényleg őrült helyzetekről marad le az ember Kelvin nélkül.

Kelvin a Sons of the Forest Toby Flendersonja: süket, harcolni nem tud, és sokszor a játékosok által felépített erődítményeket nézi begyűjthető értékes nyersanyagforrásnak. De van olyan is, amikor simán csak belesétál a taktikusan lehelyezett tábortűzbe, creepy mód hesszol minket a távolból, „jól csinálta dolgát” beáll a dőlő fa alá, vagy csak random mutogat bele az éterbe.

Tényleg, az összes furcsaságával együtt egyszerűen imádnivaló az amúgy rendes és jószívű figura, aki csak úgy lesi a játékosok kívánságait:

 

Persze nem csak Kelvin az egyetlen ütődött túlélője a balesetnek, akit be lehet toborozni a túlélők táborába. Ott van még Virginia, akit leginkább arról lehet felismerni, hogy egy testhezálló úszódresszt hord, mert miért ne, illetve minden végtagjából három akad, a szokásos kettő helyett. De nyugi, ez nem egy bug, hanem „fícsör”, a huszonéves lány elvileg tényleg ilyen testi adottságokkal látta meg a napvilágot az Endnight csapatának tervezőasztalán.

Az viszont egészen biztos, hogy szegény Kelvin nem direkt viselkedik ennyire különlegesen, így hiába a megannyi szitkomos jelenet, a sok móka és kacagás, a fejlesztők valószínűleg idővel kijavítják az AI hibáit. Ezzel persze Kelvin személyisége, a lénye is megsemmisül, ami miatt ekkora mém-sztárrá válhatott, ezért nagyon reméljük, hogy valamit azért megtartanak majd belőle.

Ezt is olvasd el:

8 ideggyilkos horrorjáték, aminek a végére te is becsavarodsz egy kicsit

 

×