Szebb lesz a YouTube, a Netflix, de még a Twitch is.

A Google és Edge böngészők már február elején kaptak egy nagyon fontos frissítést. A fejlesztőik az RTX Video Super Resolution támogatást implementálták. Korábban csak a játékok tudták kihasználni a DLSS-ben rejlő potenciált, ám ez február végétől megváltozott. Ráadásul olyan területen lép színre az Nvidia fejlesztése, melyet szinte minden RTX tulajdonos ki is aknázhat. A cég bejelentette, hogy február 28-ától a Chrome és Edge felhasználók bekapcsolhatják az RTX Video Super Resolution névre hallgató okosságot.

 

Jól látható, hogy az RTX VSR brutális módon képes feljavítani a videók minőségét. A fejlesztést nem csak a Google videómegosztóján, hanem Twitch-en vagy épp streaming szolgáltatások nézése közben is bekapcsolhatjuk majd. Technikailag még a cég saját, Geforce Now megoldásán is javíthat az RTX VSR.

Mutatjuk, hogy milyen módon kapcsolhatod be!

Több feltételnek meg kell felelnünk a bekapcsolás előtt:

Ezt követően nincs is más dolgunk, mint felkeresni az Nvidia Vezérlőpultot. Itt a bal oldali sávban a „Videókép beállításainak megadása” lehetőséget kell választanunk. Ha a feltételek adottak, akkor máris megláthatjuk az RTX videójavítások opciót. A cég az „1”-es minőséget ajánlja az összes RTX 30/40 GPU-nak, ám a XX70 és feletti modellek akár a négyesig is elmehetnek. RTX 20 támogatás is érkezik majd a jövőben, ám ennek pontos időpontja egyelőre teljesen ismeretlen.

Ha már Edge:

Fizet a Microsoft, ha az Edge böngészőt használod a Chrome helyett

×