A Pro változatért durva felárat kell fizetünk.

A Xiaomi 13 és annak Pro változata a kínai piac számára volt csak eddig elérhető. Sokan jól sejtették, hogy a 2023-as MWC esemény alatt startolhatnak el a globális és ezzel együtt európai változatok. A tavaly bejáratott méreteken nem igazán változtatott a gyártó. A Xiaomi 13 a manapság kompaktnak számító 6.3-as kategóriát célozta be, míg a Pro kijelzője 6.7 hüvelyken terül el.

Több mindenben azonban megegyeznek. Ilyen a Snapdragon 8 Gen 2 chipset és a 120 Hz-es, 1200 nites OLED kijelző. A felbontás már nem azonos, pár pixellel többet találunk a Pro változaton. Szerencsére az IP68-os védettséget is alapnak vehetjük, a villámgyors tárhely és az akár 12 GB-nyi memória sem maradhatott ki. A felhasználói élményért pedig az Android 13 és a MIUI 14 kombinációja felel.

Kamerában azonban hatalmas a különbség!

A kisebb telefon egy 50 megapixeles főkamerát, egy 10 megapixeles zoom kamerát és egy 12 megapixeles ultraszéles szenzorral igyekszik elmenteni a legjobb pillanatokat. A Pro verzió minden egyes kamerája 50 megapixeles, mindezt megspékelve lézeres autófókusszal és Leica lencsékkel. Az első tapasztalatok alapján magáért beszél a képek minősége, ám a nemzetközi sajtó is csak most kezdett a készülékek tesztelgetésébe.

Az NFC, a 5.3-as Bluetooth, a WiFi 7-es és az 5G-s szabvány támogatása mindkét telefonnál biztosított. A mobilaréna információi alapján a hazai vásárlók március 8-án kaparinthatják meg a készülékeket. A 13-as modell 8/256-os változata 389 900 forintos árcédulával nyit, míg a Pro 12/256-os variánsáért már 524 990 forintot kér el az óriáscég.

Borítókép: Youtube

Ha inkább az almások felé kacsintgatnál:

iPhone vásárlásán gondolkodsz? – Íme a jelenleg ajánlott készülékek listája

 

 

×