Ugye-ugye? Amikor emberek csak a címből tájékozódnak… Komoly zavart okozott a fejekben, hogy mi lesz fizetős és mi nem a közösségi médiában.

Pánikszerűen keresik az emberek a lehetőséget, hogy hogyan törölhetnék Facebook és Instagram fiókjaikat, mióta a múlt héten Zuckerbergék bejelentették, hogy indul a Twitteréhez hasonló fizetős modell, magyarán a hitelesség igazolásáért pénzt kérnek a felhasználói profilok után. A tudatlanság csak még több hülyeséget szül: sokan azt hitték – majd nyilván adták tovább hasonlóan tájékozatlan ismerőseiknek -, hogy a Meta mindenkitől pénzt kér majd a hitelesség visszaigazolásáért a Facebookon és Instagramon, de

erről persze szó sincs.

Ettől függetlenül elég szépen kiderült, hogy tömegek tájékozódnak csupán a címekből, hiszen csak annyit fogtak fel, hogy „fizetős Facebook”, de annak már nem néztek utána, hogy ez egy fakultatív dolog: ha akarok, megerősítheted a közönséged számára, hogy az egyetlen és hiteles, eredeti személy / profiloldal vagy ezen a néven. Szóval erre nem, arra bezzeg rákerestek, hogy hogyan lehetne elhagyni a közösségi médiát.

Nem is akármennyien.

A „deactivate instagram” keresések száma 2400%-ra (24x-esére) növekedett a bejelentés óta eltelt egy hét alatt, de a Facebook felhasználói közül is rengetegen az oldal otthagyása mellett dönthettek, mivel a „deactivate facebook” kereséseknél is 1566%-os (15x-ös) növekedés volt megfigyelhető a Google Trends-ben – írja a PC Fórum.

Van ilyen ismerősöd, aki ezen pánikol? Küldd el neki, legalább ezt:

Tényleg jön a fizetős Facebook és Instagram – Ezt kapod a pénzedért

 

×