Annak érdekében, hogy versenyben tudjon maradni, a Netflix egy rakás országban csökkenti egyes csomagok árait. Mi ebből kimaradunk.

Az utóbbi időben a gazdasági helyzet miatt sorra arról lehetett hallani, hogy minden cég árat emel szolgáltatásaiban. Ebből persze a streaming sem maradt ki, több szolgáltatás ára megnőtt. Arról is sokat írunk már, hogy a Netflix előfizetést világszerte rengetegen lemondták, többek között a megélhetési költségek miatt. A Netflix luxus lett, ami azt indokolta, hogy a cég egyes országokban jelentősen csökkentse az árakat.

A Netflix több mint 30 országban 13-60 százalékkal csökkenti az árakat – írja a BBC.

Igen, van olyan hely, ahol akár fele annyiba kerül majd a Netflix. A cég nemrég maga jelentette be, hogy csökkenti az árakat több mint 30 országban, legfőképpen olyan helyeken, ahol a megélhetési költségek miatt sok háztartásban luxus lett a szolgáltatás. Az árcsökkenés leginkább olyan térségekben várható, mint Ázsia, Európa, Latin-Amerika, Afrika és a Közel-Kelet, azon belül is olyan országokban, ahol nehezebb az élet. Ez egyébként az előfizetők nagyjából 4 százalékát érinti világszerte.

Mint látható, európai országok is szerepelnek a listán, ám Magyarország nem. Úgy tűnik, hogy miközben például Horvátországban indokoltnak érezték az árcsökkenést, nálunk nem. Ez azt jelentheti, hogy mi kitartunk a Netflix mellett ilyen árakon is.

A Netflix egyébként így szeretne még több előfizetőt szerezni. Most több mint 190 országban van jelen, de mindenhol egyre nagyobb a verseny az Amazon, az HBO Max vagy a Disney+ megjelenése miatt. Tavaly a cég több száz munkahelyet szüntetett meg, és egy olcsóbb, reklámokkal telített csomagot vezet be.

Az árcsökkenés és az olcsó csomag persze csak az egyik módszer. A Netflix a hónap elején több országban is korlátozta a jelszavak megosztását, amivel szintén azt szeretnék elérni, hogy többen fizessenek elő. Tavaly nyáron a Netflix nyilvánosságra hozta, hogy április és június között közel egymillió előfizetőt veszített.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | Több mint 8000 forintot hagy a zsebedben az Epic ezért a látványos játékért

 

×