Visszatér Pennywise és Derry kisváros, hogy még jobban kibontakozzon a már ismert történet.

Azok számára, akik szeretik a borzongást, vagy különösen Stephen Kung történeteit filmes formában is, jó hírrel szolgálhatunk. Az HBO Max tovább bővíti az IT (Az) regények világát a Welcome To Derry című sorozattal, amelyet Andy Muschietti és Barbara Muschietti (Az, Az – Második fejezet), valamint Jason Fuchs (Az – Második fejezet, Wonder Woman) rendezők készítenek. Ez alapján tehát nem lehet majd senkinek oka panaszra, akinek tetszett a 2017-es és 2019-es Az film.

A Welcome To Derry természetesen az Az regényeken alapul, de kibővíti a történetet, amelyet a korábbi Az mozikban megalapoztak.

„Izgatottan várom, hogy Derry, Maine állam legkísértetiesebb városának története folytatódjon, és örülök, hogy Andy Muschietti felügyelni majd” – mondta Stephen King a Deadline szerint. „Vörös lufik mindenütt!”

A sorozatot egyébként az HBO rendelte be, vagyis az HBO Maxon láthatjuk majd, a Warner jóvoltából.

„Tinédzserként felváltva olvastuk Stephen King Az című könyvének fejezeteit, amíg a vastag papírkötés darabokra nem esett” – mondta Andy Muschietti és Barbara Muschietti. „Az IT egy epikus történet, ami messze túlmutat azon, amit az ‘Az’ filmjeinkben bemutattunk. Alig várjuk, hogy megoszthassuk Steve regényének mélységeit, annak minden szívével, humorával, emberségével és borzalmával együtt”.

Ez tehát azt jelenti, hogy Az sorozat nagyjából arról fog szólni, amiről a korábbi filmek is, csupán jobban kibontja azokat az eseményeket és történeteket, melyeket eddig nem igazán láthattunk a filmekben. Valószínűleg megismerjük Pennywise Derry kisvárosban töltött korábbi időszakait, aki ugye 27 évente csap le a gyerekekre. A regény ugye 1957–1958-ban és 1984–1985-ben játszódik. Én nagyon bízom benne, hogy sokkal több derül majd ki arról is, hogy ki Pennywise, honnan jött, és miért olyan, amilyen.

Hogy a sorozat mikor jelenhet meg, arról egyelőre nincs hír,

Ezt láttad már?

Több mint 30 országban árat csökkent a Netflix – Nálunk nem indokolt?

 

×