A Microsoft nem hagyna ki egyetlen lehetőséget sem.

Nem titok, hogy a Microsoft az utóbbi időszakban meglehetősen rákapott az AI-alapú fejlesztések ízére. Az Edge-ben és Bing keresőben már találkozhatunk a mesterséges intelligenciával, ám ez még csak a kezdet. A ChatGPT/OpenAI-ba öntött dollármilliárdokat több módon is szeretnék kihasználni. Hamarosan az Office csomagok is bővülhetnek ilyen megoldásokkal, de a Windows is sokat okosodhat a segítségükkel.

Úgy tűnik, hogy ezúttal a cég pár éve megszerzett címét, a Minecraftot turbóznák fel egy kicsit. A Minecraft lehetőséget ad különféle parancsok bevitelére, ám ezeket nem minden felhasználó tudja megfelelően használni a mindennapok során. Sokszor bonyolult lehet egy-egy objektum manuális létrehozása, kódolása, főleg a fiatalabb és a casual réteg számára.

A Microsoft ezt könnyítené meg!

A Microsoft leakek egyik veteránja, a Walking Cat fiók osztott meg egy érdekes videót. Ebben azt láthatjuk, hogy a redmondi cég programozói közvetlen, egyszerű parancsokkal utasítanák a mesterséges intelligenciát a műveletek elvégzésére. Ehhez a Copilotot használnák, melyet a Github és az OpenAI programozói fejlesztettek ki.

A természetes nyelvi felszólításokat automatikusan átalakítanák olyan „nyelvezetre”, melyet a játék motorja is gond nélkül megért. A játék az „építs nekem egy házat” mondat legépelése után neki is láthatna a feladatnak, nagy eséllyel meg is oldaná azt pillanatok alatt. A Microsoft egyelőre csak házon belül teszteli a fejlesztést, ám remélhetőleg hamarosan publikusan is kipróbálható lesz az újdonság.

Forrás: HVG

Túlélt egy lakástüzet a PlayStation 5 – De lehetséges ez egyáltalán?

 

×