Már ahhoz a rövid videóhoz is bátorság kell, amit most kiadtak a játékhoz, de a legjobb az egészben, hogy végre elárulják mikor jelenik meg.

A Layers of Fear-sorozat a Bloober Team 2016-os remekművével indult. A készítők annyira komolyan vették, hogy a videojáték és a horror is lehet művészet, hogy egyenesen képzőművészeti témába ágyazták a rémisztő eseményeket, amelyekbe gyakorlatilag beleőrülünk (remélhetőleg csak a karakterünkkel, de a valóságban nem). A nyomasztó hangulatú játékban egy elfeledett festő alakját vesszük fel, és azt követjük végig, ahogy lassan lelepleződnek előtte az otthona ijesztő titkai – például megelevenedő festmények formájában. A 2019-es folytatás filmes téma segítségével, ugyanezzel a koncepcióval hozta ránk a frászt, és most jön az egészből egy nagy összefoglaló végkonklúzió…

A játékban szintet – avagy réteget – lép a félelem, már csak azért is, mert Unreal Engine 5 motorral készítették, így hihetetlenül részletgazdag.

Nem csak borsódzik a hátunk az iszonyattól, hanem belénk is mar.

A korábban Layers of Fearsként emlegetett, most már csak egyszerűen Layers of Fearnek címkézett játék részben lesz új – írja az IGN, megjegyezve, hogy a kiadvány az előző két epizódot fogja tartalmazni, meg persze a hozzájuk tartozó DLC-ket is (Inheritance, The Final Note), persze teljesen új köntösben és perspektívában. Hát, lesz egy hangulata:

 

A Layers of Fear tehát 2023 júniusában robban be a rémálmainkba, PC-n, illetve PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en.

Amúgy érdekel miért nem tudsz ellenállni a rémületes tartalmaknak?

Miért élvezzük ennyire a túlélő horrorokat? Normál esetben sírva kerülnünk kéne őket

 

×