A Microsoft nem véletlenül pumpált dollármilliárdokat a projektbe.

Az elmúlt időben igazán berobbant a mesterséges intelligencia a köztudatba. Ebben hatalmas szerepe volt az OpenAI berkeiben fejlesztett, gyakorlatilag bárki számára elérhető ChatGPT chatbotnak. A Microsoft azonnal meglátta a projektben rejlő potenciált, így több milliárd dollárral be is szálltak a cégbe. Nem is ülnek sokáig a babérjaikon.

Múlt héten már többen kipróbálhatták a mesterséges intelligenciával felturbózott Bing keresőt és Edge böngészőt. A pletykák alapján pedig hamarosan a Microsoft 365 alkalmazáscsomag is támogatást kaphat. Nem véletlen, hogy a Google is javában készíti elő a saját változatát. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Microsoft sem állna meg az Office applikációknál.

Hamarosan a Windows is mesterséges intelligenciával bővülhet!

A gépi tanulást és mesterséges intelligenciát a Windows 11 Dokkolósegédbe (Snap Assist) és a képernyők elrendezésért felelős Snap Layouts funkcióba integrálná elsőként a Microsoft. Alapvetően is sokkal jobban viselkedik a funkció, mint Windows 10-ben, melyen tovább csiszolna mesterséges intelligencia. Megjegyezne bizonyos, gyakran használt elrendezésekre vagy épp felismerné, hogy milyen típusú alkalmazást is futtatunk.

Az OCR funkció is szintet léphet. A karakterfelismerésnek köszönhetően rákereshetünk majd szóra, képre vagy igazából bármilyen kifejezésre az elrendezett alkalmazásokban, weboldalakban. Akkor is működhet ez, ha nem a címben szerepel a kifejezés. Ne feledjük, hogy ez csak az első kör, az elkövetkezendő évek kifejezetten izgalmasnak tűnnek a Windows 11 és a rákövetkező verziók számára.

Forrás: HVG / WindowsCentral

Brutál FPS boostot hozott az új AMD fejlesztés – Ha nem öli meg a géped

 

×