Ennyit arról, hogy szép sorban gyűjtjük a dobozos játékokat a polcon!

Lehetséges, hogy te, aki most olvasod a cikket, pontosan olyan gamer vagy, aki imádja dobozosan megvenni a játékokat. Egyrészt ennek előnye, hogy ha el is veszik a digitális fiókod, akkor is megmarad a játék, könnyeben el tudod adni, ha már nincs szükséged rá, illetve szép látvány a polcon. Ha neked is sok-sok dobozos Xbox játékod van otthon, ennek a hírnek nem fogsz örülni.

Ha minden igaz, a Redfallal kezdve az Xbox szép lassan kivonja a forgalomból a dobozos játékokat, a first-party címek esetében.

Ez persze valószínűleg egy folyamat lesz. A hónap elején a ComicBook arról írt, hogy egyes pletykák szerint bizonyos régiókban az Xbox leállítja a first-party játékok fizikai példányainak gyártását. Ez ugye azt jelenti, hogy azon játékok esetében nem készül dobozos kiadás, melyek az Xbox Studios berkein belül készülnek. Például Brazília az egyik olyan ország, amit megemlítettek. Most egy Twitter-felhasználó szúrt ki egy fontos megjegyzést a Redfall kapcsán az arab Microsoft Store-ban.

 

Eszerint a Redfall fizikai dobozaiban csupán kódokat lehet találni, melyek aktiválhatók a különböző platformok online felületén. Ez azt jelenti, hogy a játék sosem lesz meg a vásárlóknak fizikailag, akár online is megvehetnék, az eredmény ugyanaz. Jó, lesz egy szép tok egy képpel. Egyelőre nem tudni, hogy mely országokban terjed el ez a fajta kiadás, de valószínűleg a jövőben egyre gyakrabban fogunk ezzel a megoldással találkozni.

Tény, hogy a dobozos kódoknak nincs különösebb értékük. Ha ez a jövő, akkor szép lassan megszűnik a játékok adás-vétele. Csak üres dobozokat gyűjthetünk majd a polcokon. Hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga.

Ezt láttad már?

Okosodnál? – Íme a 14 legjobb MAGYAR ismeretterjesztő YouTube-csatorna

 

×