Ennyi pénzből nem csak beszállnánk az internetbe, de még a legújabb RTX 4000-es kártyából is vennénk egyet.

Mániákus adatgyűjtők most felsikolthatnak örömükben, a Wester Digital ugyanis épp piacra dobja az egyik legnagyobb tárolókapacitású külső HDD-jét, a brutálisan méretes 44 terabájtos My Book Duót. A gyártó külső HDD-i közül ez jelenleg a legnagyobb, amelybe nem kevesebb, mint két 22 terás meghajtó pörög.

Az új My Book Duo egy USB-C porttal rendelkezik, amely akár 5 Gbps sebességű átvitelre is képes, valamint két USB 3.2 Gen 1/USB 3.0 Type-A portot is kapott, így kvázi dokkolóállomásként is használható. Az egész a RAID 0 konfigurációban működik, ami nem csak nagy sebességet képes kihozni a HDD-ből, de a rendszer emiatt is kezeli egyetlen meghajtóként azt eszközt, de a WD-szerint a felhasználók RAID 1-re is válthatnak, azaz a két 22 terrás meghajtót külön-külön is kezelhetik, láthatják. Emellett 256 bites AES hardveres titkosítással is rendelkezik, illetve az NTFS-illesztőprogramnak köszönhetően minden platformon újraformázás nélkül zavartalanul használható.

Bizony, jól sejted, hogy egy ekkora tárolóképességű külső HDD-nek keményen megkérik az árát, ami viszont némileg meglepő lehet, hogy már eszközökhöz képest mennyivel drágább. A WD 22 TB-os hasonló képességű My Book HDD-je 705 euróba, azaz 272 ezer forintba (+áfa) kerül, míg a 44 TB-os My Book Duért nem kevesebb,

mint 1732 eurót, több mint 670.000 forintot kérnek.

Nyilván ezt az eszközt leginkább profi felhasználásra szánják, olyan szakemberek számára, akik jellemzően hatalmas adatokkal dolgoznak, melyeket néha jó eltárolni is. Ilyenek a filmesek, vágók, videósok, játékfejlesztők, animátorok, a kreatív szakma apraja-nagyja. De még nekik is kétszer meg kell gondolniuk, hogy a 44 terás HDD-re váltsanak, hisz két 22 TB-os My Bookkal is több mint 100 ezer forintot spórolnak.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Azonos a név, de miért? – Így vernek át manapság a laptopok gyártói

 

×