Friss hírek szerint a Warner Bros. ingyenes streaming szolgáltatást tervez indítani, ami olyan új trenddé válhat, mint ahogy a free-to-play játékok is.

Azt már mindenki jól tudja, hogy a videojáték-iparban nagyon sikeres üzleti modell lett a free-to-play rendszer bevezetése. Ennek lényege, hogy a játékosok alapvetően ingyen játszanak a játékkal, de vásárolhatnak hozzá kiegészítő elemeket, amivel egyedibbé tehetik az élményt. A free-to-play rendszer sikerét talán a Fortnite vagy a Call of Duty Warzone szemlélteti a legjobban, ha nem vesszük ide a mobiljátékokat. Friss hírek szerint úgy tűnik, hogy hasonló modellt indítana a Warner Bros. a streaming szolgáltatások területén.

Aki még nem vette volna észre, a streaming-piac is gyorsan változik, így a Warner Bros. Discovery igyekszik behozni a lemaradást. Pletykák szerint a vállalat azt tervezi, hogy

az HBO Max-tól és a Discovery Plus-tól különálló, ingyenes streaming szolgáltatást indít.

A Warner Bros. Discovery csak a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy az olcsóbb Discovery Plus-t megtartja, annak ellenére, korábban azt tervezte, hogy összeolvasztja az HBO Max-szal. Az akkor megjelent nyilatkozatban az is felvetődött, hogy a vállalat belekezd az ingyenes streamingbe, és úgy tűnik, ez a stratégia kezd formát ölteni.

A Bloomberg vaskos cikkében arról ír, hogy a Warners ingyenes, reklámokkal tarkított szolgáltatása a WBTV nevet viselné, ami a Tubi, az Amazon IMDbTV, a Paramount Pluto és a Comcast Xumo versenytársa lehetne. A Netflix állítólag szintén gondolkozik az ötleten, vagyis lehet ők is indítanának egy új, ingyenes, reklámokkal tűzdelt szolgáltatást.

Az üzleti modell egyszerű: néhány olyan filmet, műsort, sorozatot, amit kevesen néznek, ingyen kínálnak, miközben a reklámbevételekből némi pénzre tesznek szert. A Bloomberg beszámolójának kiemelt része még, hogy a cégek a jelek szerint csökkentik a nagy költségvetésű filmek streaming megjelenését, ami a világjárvány után lett trend.

Bármi is legyen a végeredmény, ne várjuk azt, hogy az HBO Max sikeres alkotásait, mint a The Last of Us, ingyen nézhetjük majd. Ha lesz is ingyenes szolgáltatás, ott nem ezek a filmek és sorozatok lesznek elérhetők.

Ezt láttad már?

Régebbi Samsung telefonod van? – Örömhírrel szolgált a gyártó

 

×