A Warner Bros. Discovery hamarosan megszünteti az HBO Maxot, a helyébe pedig egy drágább streaming szolgáltatás érkezik.

Amikor David Zaslav a Discovery-vel egyesülő Warner új konglomerátum élére állt, azonnal költségracionalizáló munkához látott. Ez a folyamat aztán megannyi projekt, úgy még készülő és folytatásra váró film és sorozat végét, a saját gyártású regionális tartalmak teljes beszüntetését jelentette, majd nem sokkal később, 2022. közepén az is kiderült, hogy a szinte frissen elindult HBO Max és a Discovery+ is megszűnik a jelenlegi formájában létezni.

Ezt követően már az sem volt titok, hogy a Warner tulajdonában álló streaming szolgáltatás egybeolvad az ismeretterjesztő platformmal, melyek egy új modellben, a szimplán csak MAX-ra keresztelt szolgáltatásban egyesülnek. A MAX-on tehát mind a Discovery+, mind az HBO Max műsorát megtalálhatja az előfizető, mindezért azonban nagyon valószínű, hogy a jelenlegi áraiknál valamivel többet kell majd fizetni.

A The Wall Street Journal értesülései szerint David Zaslav és stábja ezt most felülbírálta.

Az új döntés alapján az HBO Max egészen biztosan meg fog szűnni, pontosabban átalakul MAX-szá, ami a Warner, az időközben szintén megszűnt Cartoon Network, a DC, az HBO Originals és már a Discovery tartalmait is magába fogja foglalni. Ezzel együtt azonban a Discovery+ tovább fog üzemelni.

A portál szerint azért marad meg az ismeretterjesztő szolgáltatás, mert annak körülbelül 20 millió előfizetője nagy eséllyel nem fizetne elő a nagyobb és drágább MAX-ra. Akkor sem, ha a kínálatban a Warner cuccait is elérik. Ez a magyar felhasználóknak egyébként nem sokat fog számítani, hiszen itthon ez a szolgáltatás sosem indult el, így számunkra tulajdonképpen még jó is a változás.

A tengerentúlon azonban a Discovery+ nagyon olcsónak számít a maga 6.99 dolláros havidíjával – szemben az HBO 15.99 dolláros tarifájával. A Discovery viszont specifikus tartalmakat kínál, ezért logikusnak tűnik, hogy sokan akadnak, akik nem tartanak igényt a mindent is egybegyúró MAX-ra, ami szinte biztosan drágább lesz, mint most az HBO Max. Ez pedig sajnos a magyar piacon is érzékelhető lesz.

A MAX elméletileg még idén, 2023-ban (pletyka: pár hónapon belül) el fog indulni, vele együtt pedig megszűnik az HBO Max is. Bár sokat nem tudni a menettervről, de az átállás valószínűleg hasonlóan fog zajlani, mint korábban az HBO Go esetében is, azaz az előfizetők a bevezetéskor várhatóan jutányosabb áron válthatnak majd hozzáférést a MAX-hoz.

Emellett a Warner tervez indítani egy teljesen ingyenes, de reklámokkal tarkított új streaming szolgáltatást is, a bennfentesek ezt is 2023-ra várják.

Ezt is érdemes elolvasnod:

9 kultikus film, ami már sosem kap folytatást – pedig milliók örülnének neki

 

×